Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 18., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:56
Kācbij pārfrāzējis „katram latvietim jāiestāda ozols, jāuzaudzina dēls un jānosit čūska”, čūskas vietā ieliekot „nošaut vienu ierēdni”. Moderni tā. Betziniet, tā patiešām laikam ir jādara. Un nejau tāpēcka notā birokrātija samazināsies, nē.. To tik viegli nenomērdēsi.
Manšķietka tas būtu ļoti humāns žesc – atbrīvot nabagus no ciešanām. Jo padomājiet, visu šitento ministriju pamatmasa – visitie dažādu līmeņu referenti, jopcik, viņi taču laikam pārtiek no iedomām un (ziemā) no sniega. Un visiem viņiem jābūt ar auxtāko izglītību, visiem jābūt likumpaklausīgiem un (kaslaikam vissvarīgāk) valsti mīlošiem. Saņem viņi savus 130 latus, darbalaikā gan piespamo delfu komentārus, bet atvaļinājumā ar vilcienu brauc uz jūrmalu. Kāc no viņiem izsitas uz augšu līdz departamenta direktora amatam un saņem 250! Bet arto arī karjeras izaugsme beigusies. Viņi nopērk 2istabu dzīvokli bolderājā (20 gadi kredītā). Meklējot perspektīvas, viņi var iestāties kādā partijā. Var trāpīt īstajā, var trāpīt pavisam garām. Bet var klusiņām, lai nevienc nepamana, vienkārši nolauzt savu termiņu līdz pensijai, lai par savu godīgi maksātajiem nodokļiem vēl pāris gadus nodzīvotu - tikai tikdauc, lai varētu uzskatīt, kas nau redzēc un kas nau izdarīc.

promska es biš pārspīlēju, bet brīnīsieties, cig nedaudz.

(13 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:18. Februāris 2005 - 11:17
(Link)
Fi, kāda Tu!
Darbs man ir mierīgs, stabils, daudz brīvā laika un brīva pieeja pie Tīkla un jebkādām man vajadzīgām programmām... te nav, par ko uztraukties: sēdi siltumā un netaisi muļķības. Alga - Ls 153 un man pietiek. Nesaprotu, kā nevar izdzīvot tie, kam algas ir lielākas. :P Piemaksas, prēmijas... kur problēmas?
Privātais sektors mani galīgi nevilina: firmas nāk un iet, bet valsts pārvalde būs vienmēr. Tagad pat: es aizbraucu uz kaut kādu "objektu" - uzklāts galds jau priekšā, meitenes mani aptekā un visas vēlmes no acīm nolasa.
Lojalitāte valstij? ha-ha-ha.
Partijās stāties ierēdņi nedrīkst. Tas mani galīgi neuztrauc.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:18. Februāris 2005 - 11:30
(Link)
153. un 4x gadā prēmija 70 lati.
tā dēļ patiesi ir jāmācās? nu ok, citādāk - tādēļ jāmaxā skolai? jāmaxā skolas nauda, kas pie tiem pašiem 153 atmaxājas gados 10-20?
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:18. Februāris 2005 - 11:35
(Link)
4xgadā??? Un 13. alga? un garantēts atvaļinājums 5 nedēļas??? un veselības un dzīvības apdrošināšana? Nemaz nerunājot par citiem pabalstiem? Bet, galvenais - drošība.
Es biju pēdējā kursā, kurš baudīja bezmaksas augstāko izglītību. ;))
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:18. Februāris 2005 - 11:42
(Link)
nja, tad tu vari nerēķināt.
es tagad taisos prom no šitentā kantora, man ir 6 nedēļas apmaxāc atvaļinājums, priekš valsc kantora laikamjau nenormāli kruta alga (neskatoties uz samazinājumu), akjā - un pabasti, kuri man nau vajcīgi.
nejūtu stabilitāti nevienā acī, viss darps jāveic, lai tas būtu "politiski korekti", jāstrādā ar t.s. profesionāļiem, kas savos amatos tikuši aiz labs-cilvēx principa, un netiek atlaisti pēc nu-tikaj-5-gadi-līc-pensijai principa..
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:18. Februāris 2005 - 12:04
(Link)
Muita, vai? VID? :D
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:18. Februāris 2005 - 12:56
(Link)
mhm.
Estoties biju nupat uz Vides ministriju parunāties, aš gandrīz nesmuki apsmējos, kadman pateica, kādu naudu viņi man domā maxāt :D Un pavisam nopietns darps, ar nopietnu atbildību untā..
Un lika man angliski izrunāties, izstāstīt ministra boigrāfiju un projekta ciklu noskaitīt :D
[User Picture]
From:[info]badlaks
Date:20. Februāris 2005 - 13:51
(Link)
Nu ko tu stāsti, vairums kompetento kadru arī sakarīgākajās valsts iestādēs jau sen sēž uz vadības līgumiem, regulārajām prēmijām, etc. un saņem krietni vairāk par 250. Bet Vides ministrija gan ir ūķis, saprātīgāk būtu raudzīties FM vai EM virzienā.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:20. Februāris 2005 - 13:58
(Link)
nezinu nevienu, kam būtu >25 unkam būtu vadības līgums :))
[User Picture]
From:[info]badlaks
Date:20. Februāris 2005 - 14:25
(Link)
ehhem, 24, prieks iepazīties:)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:20. Februāris 2005 - 14:28

[piebīdu savu beņķi tuvāk]

(Link)
pastāsti, KĀ :)
[User Picture]
From:[info]badlaks
Date:20. Februāris 2005 - 14:51

Re: [piebīdu savu beņķi tuvāk]

(Link)
Laba izglītība, plašs redzesloks, drusku nekaunības, mazliet veiksmes, bet galvenais, ĻOOOOTI daudz kvalitatīva darba. To pamana.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:20. Februāris 2005 - 15:08

Re: [piebīdu savu beņķi tuvāk]

(Link)
:D
unkas to pamana?
[User Picture]
From:[info]badlaks
Date:20. Februāris 2005 - 18:12

Re: [piebīdu savu beņķi tuvāk]

(Link)
pārsvarā jau to pamana tikai pats nabaga darbarūķis, bet vadība ir spiesta pamanīt, kad to iebāž acīs, ar piemēriem, rakstiskā formā:)

> Go to Top
Sviesta Ciba