Vīpsnas Kakts - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūnijs 4., 2020


[info]viipsna18:19
Pēc pēdējās nedēļas aktivitātēm sociālajos tīklos, man ar skumjām jāatzīst, ka esmu rasiste.
Nu tādā amerikāņu izpratnē esmu totāla rasiste.
Galvenais iemesls - es nejūtu to robežu, kas ir un kas nav racist. Un vēl man drausmīgi nepatīk, ja man kāds liek justies neērti, ka esmu baltā (white privileged). Es vispār dzīvoju otrā pasaules pusē, citas rases pārstāvi savā miestā redzu aptuveni reizi mēnesī, mani senči nevienu melno nenoverdzināja (patiesībā, visticamāk mani senči tāpat savu dzimtbūšanā vergoja).
Kā gan man nebūt rasistei, vai ne?
Un es patiešām nesaprotu rasisma robežas.. piemēram, tiktokā viena amerikāņu bērnudārza audzinātāja (person of color) bija uztaisījusi virkni ar video, kur stāstīja, kā viņas grupiņā ir "racist kid" un kādas lietas runā. Un viena situācija bija aptuveni tāda - kāds bērns blakus telpā raud, un viņa vaicā, kurš tas ir. Un tas racist kid atbild - the black baby (jo tas bija bija vienīgais black baby). Un tas tātad ir racist. Pareizāk bijis teikt, ka tas baby ar sarkanajām biksēm (piemēram). Bet sitiet mani nost, es nesaprotu, kas tajā ir slikts.
Baltie cilvēki nevarot pīt matos bizītes, tas ir aizskaroši āfrikāņu kultūrām un very racist.
Bet ja aziātu izcelsmes puisis taisa video, kur stāsta, kāpēc nedeito white girls (they can't cook, they can't dance, they're like frozen yogurt un kas tik vēl ne), people of color saka, ka tas neesot racist, tas esot joks.
Yes, black lives matter.
Es piekrītu, tā ir traģēdija, ka tas baltais policists bez iemesla nogalināja to melno veci. Neviens to nav pelnījis.
Bet šis viss, kas notiek pēc tam? Grautiņi, marodierisms?
Vakar pievienojos vienai FB Etsy selleru kopienai un no tās tūlīt teju izstājos, dēļ visas tās sakāpinātās drāmas. Visiem tagad jāatbalsta black owned businesses. Ja neatbalsti, tad frankly, esi rasists.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba