Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

14. Aug 2009|08:40

veed_logs
Vēl es vakar lasīju grāmatu. Un pabeidzu lasīt. Vispār grāmatas dara cilvēku erudītu, gluži tāpat kā televizora skatīšanās. Uzzināju visādas jaunas lietas.

Izlasīju šo te:



Te arī maza anotācija:
http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/index.html%3Bjsessionid=1D3A1A3E7512F8A6284E8F29F53C1988?shop_id=300152

Lasot man radās viens liels jautājums, šaubas, varētu pat teikt. Proti - vai tik autors gadījumā pats nav izdomājis lielu daļu no tiem stāstiem, ko stāsta. Šaubas rada tas, ka autors savos ceļojumos brīnumainā kārtā satiek tādus cilvēkus, kas stāsta garumgarus pārsteidzošus stāstus, kuri ir rūpīgi pārstāstīti grāmatā. Nezinu vai Lato Lapsa vienmēr nēsā līdzi diktafonu vai arī viņam vienkārši ir fenomenāla atmiņa. Man pret autoru nav nekādu īpašu negatīvu noskaņu, taču lasot šo grāmatu zināmas šaubas radās. Satiek viņš, protams, disidentus, tā vienkārši - uz ielas, kas stāsta par režīmu, par kura upuriem paši ir kļuvuši. Reizēm šķita, ka lasu kaut kādu pasaku grāmatu. Pārāk daudz visādu brīnumainu sakritību. Arī fotoattēlu ir pamaz. Varēja taču nofotografēt vairāk no tā, par ko bija stāstīts. Ok, saprotu - totalitārisms un tā, nevar fotografēt, bet pats autors raksta, ko un kā ir fotografējis, bet - attiecīgu bilžu nav! Žēl.

Līdz ar pirmajām šaubām man radās ideja. Ideja par to, ka, ja es kādreiz rakstītu kādu grāmatu, tad tā noteikti būtu kāda ceļojumu aprakstu grāmata. Visticamāk, par kādu bijušās Savienības republiku, kur ar eks-padomju pilsoņa skatu varētu piedāvāt rietumniekiem plašāku un kvalitatīvāku skatījumu uz vietējo vidi. Jo ir nācies redzēt, piemēram, Lonely Planet un līdzīga satura grāmatas, kurās ir pa pilnam visādu aplamību, ko pieļāvuši rietumnieki ar savu atšķirīgo skatījumu, bet ko nepieļautu viedie latviešu ceļotāji un rakstnieki.

Man radās arī ķecerīga iepriekšējās domas modifikācija. Kā zināms, daudzi no Lonely Planet ceļvežu padomiem, kā arī paši ceļveži ir uzrakstīti rakstītājam pat neesot attiecīgajā valstī. Proti - notiek krāpšanās. Tieši par to es domāju, lasot Lato Lapsas grāmatu. Tikai problēma ir tāda, ka manu grāmatu diez vai kāds pirktu pa astoņiem latiem...

Nē, kopumā grāmata bija neslikta. Sniedz ģeopolitisku ieskatu. Daudz citātu no Orvela 1984. Rodama uzskatāma atblide, uz jautājumu - vai Orvels ir lieliski paredzējis nākotni, vai arī totalitārisms ir tieši ietekmējies no viņa idejām? Pareizs ir otrais variants.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..