Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

1. Aug 2023|18:51
Anonymous
Cilvēkiem, kuri maksā 30% savas algas nodokļos, par to pretim dabūdami 8 EUR bērnu pabalstu, sūdīgus ceļus un mikro pensiju iespējamā nākotnē, varētu būt maz motivācijas cīnīties kā mazam zobratam kaut kādā karā pret masīvu lielvalsti. Doties karā – tas nozīmē riskēt atdot vienīgo, kas tev principā pieder. Dzīvot var citā zemē, bet nav iespējams pārcelties uz citu ķermeni, kad tavējā ir ielaista lode. To nevar prasīt ne no viena un nevienam ar šo valsti šāda kontrakta nav. Es būtu ar mieru mirt līdzcilvēku, bet ne valsts dēļ, tāpēc daudz labprātāk apgūtu medicīniskās prasmes. Vai cilvēki, kas organizētu palīdzības opcijas bēgļiem un bumbu patvertnes, arī, tavuprāt, ir gļēvuļi? Vai tie, kas riskēja ar dzīvību bēgļu laivās uz Zviedriju, nevis gāja mežos cīnīties pret PSRS, arī bija kaut kādi lohi? Vai ugunsdzēsēji / mediķi ir, jo nevis karo un iznīcina, bet labo? Cīnīties var dažādos veidos un pret dažādiem ienaidniekiem un man šķiet, ka kopš 24. februāra pilnīgi visi domā par to, kā rīkosies un kam palīdzēs, kad ventilatorā iekļūs mēsli.

Jebkurā karā lielākā daļa sabiedrības turpina dzīvot kā civiliedzīvotāji un kā tādi arī paliek un mirst, paliek un nemirst, bēg un mirst vai bēg un izdzīvo. Nekā jauna nav. Karš vienmēr ir lielāks par mums un nav nekāds brīnums, ka daudzi, to saprotot, izlemj bēgt. Ne velti daudzās armijās – piemēram, tajā pašā rusņā – sastāvā bieži vien ir absolūti atsaldeņi, izbijušie zeki un kas tik vēl ne. Viņiem nav nekā labāka, ko ar savu dzīvi iesākt. Bet te pēkšņi – jēga. Savā ziņā bēgt ir prātīgākā rīcība, ko cilvēkam, kuram ir ko zaudēt, darīt, kad virsū nāk divi tēvaiņi. Prove me wrong. Jo lai vai cik entuziastiski ukraiņi šobrīd necīnītos, viņu zemē jau gadu ir sveši zābaki. Un pārmest vīrietim, kurš varbūt labāk redz savus bērnus pieaugam.. Varbūt nesāksim jau tagad, mēs tāpat tur nonāksim.

Atvainojos par pacifistisko ievirzi. Man vienkārši liekas, ka ne velti ir tāda profesija kā karavīrs. Un ne velti ir tāda profesija kā NATO karavīrs. Palikt civiliedzīvotājam ir ikviena tiesības, arī ja tas nozīmē valsts nāvi.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..