Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

12. Jan 2022|18:32

veed_logs
Pamanīju savā listē ierakstu par paciņu ievešanu no ārzemēm un atmuitošanas problēmām:
http://klab.lv/community/pajautaa/10619041.html

Tēma ikdienas lietotājam var likties sarežģīta un vietām tā tāda arī ir. Tāpēc arī nav brīnums, ka daudzi kaut ko nesaprot. Bet, šis man lika aizdomāties par divām lietām:

Pirmkārt, cilvēki norāda nepareizas vērtības muitojamām precēm. Norāda mazākas vērtības, lai mazāk jāmaksā nodokļi. Jeb, vienkārši pārkāpj likumu, lai apkrāptu valsti un nemaksātu nodokļus.

Otrkārt, cilvēki pukojas, šajā gadījumā, uz Pastu, kurš pārāk ilgi dara lietas vai it kā kaut ko dara nepareizi. Pie tam, ļaudis dara abas lietas vienlaikus (pārkāpj likumu un pukojas uz Pastu).

Šis nav kaut kāds uzbrauciens nevienam konkrēti vai mēģinājums kaut ko kādam pierādīt, bet nu, man šķiet, ka tāda pieeja ir kaut kā pārāk izplatīta. No vienas puses paši, nu, ne par ko nemaksāsim nodokļus, tas ir principa jautājums. Tā, ka vienkārši neshēmot, bet godīgi visu samaksāt, šāds variants pat netiek izskatīts. Bet, ja būs jāčīkst par to, ka, redz, tur, ārzemēs viss ir labāk, bet te mums viss sūdīgi, tad - jā. Nu, padomā, cilvēki sūta kaut kur no Ķīnas, no Amerikas kaut kādas preces, kas noteikti nav pirmās nepieciešamības preces, pasūta tās Internetā. Tie, kas to dara nav nabagi, tie ir pārtikuši cilvēki, paēduši, apģērbušies. Bet maksāt nodokļus - nu, nē, nevaram atļauties. Ja norādi reālo preces vērtību, piemēram, 50 EUR, tad par to būtu jāmaksā PVN aptuveni 10 EUR. Bet to nu cilvēks nedarīs principā, jo tā ir goda lieta appist pašam savu valsti. Norādīt, nevis 50 EUR, bet, nu, kādus 10 varbūt. Cik tad būs ietaupījums? Nu kādi 8 EUR izdosies ietaupīt. Nu, malacīši. Bet zini, kā var ietaupīt vēl vairāk? Nesūti vispār tos sūdus, kas tev nemaz nav vajadzīgi! Varbūt būtu tā kā pienācis laiks apzināties, ka nodokļu maksāšana ir laba lieta un zagšana ir slikta lieta. Nodokļus maksājam godīgi un tērējam arī godīgi, tad nevajadzēs vaidēt, ka visur citur viss ir labi un pie pašiem viss sūdīgi. Neesam taču tik nabadzīgi. Arī vaidēt par kaut kādu Padomju mantojumu mentalitātē arī būtu pienācis laiks beigt. Tie, kuri sūta tās pakas no ārzemēm, vairums apzinīgajā vecumā nav tos laikus nemaz piedzīvojuši.

Otra lieta - čīkstēt par tiem Pasta darbiniekiem. No vienas puses - pats norādu nepareizu informāciju un nesaprotu, kā šī visa sistēma darbojas, un no otras puses, vainīgi ir Pasta darbinieki, jo mani čakarē. Tiešām?

Nekā personīga, šīs ir tikai manas pārdomas par tēmu, ne par konkrētiem raksta komentētājiem. Es te vairāk par pieeju kopumā sabiedrībā. Pārāk bieži to nākas novērot. Līdzīgi ar visādiem citiem ienākumiem. Kāpēc nevarētu, piemēram, izīrējot savu dzīvokli godīgi nodeklarēt savu ienākumu? Tiešām esi tik nabadzīgs? Varbūt tad vajag pārdot to dzīvokli vai nesūtīt tos ārzemju sūdus, ja jau bada nāvē jāmirst. Nez, kam ir jānotiek, lai cilvēku apziņa mainītos?
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..