Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

5. Jan 2021|16:02

veed_logs
Iekš Latest posts pamanīju interesantu ziņu, ka portugāļu veselības strādātāja ir nomirusi 2 dienas pēc Covid vakcīnas saņemšanas:
https://www.msn.com/en-gb/news/world/portuguese-health-worker-41-dies-two-days-after-getting-pfizer-jab/ar-BB1csBhR

Rakstu nelasīju, jo man šajā sakarībā uzreiz radās matemātiskas dabas jautājums - cik ilgi mums ir jāgaida, lai Latvijā 2 dienu laikā pēc vakcīnas saņemšanas nomirtu pirmais medicīnas darbinieks. Precīzs aprēķins noteikti nav tik vienkāršs, jo jāņem vērā daudzi faktori, bet tomēr pamēģināšu aptuveni uzmest ciparus.

Vakcinācijas plāns izskatās aptuveni šādi:
https://www.zva.gov.lv/lv/jaunumi-un-publikacijas/jaunumi/infografika-iedzivotaju-vakcinacijas-pret-covid-19-laika-plans

Tajā rakstīts, ka ~30 000 veselības nozares darbiniekus ir plānos vakcinēt jau janvārī. Varbūt būs kādas nobīdes, bet pieturēsimies pie tā, ka tuvākajā laikā tiks vakcinēti 30 000 veselības aprūpes sistēmas darbinieki.

Pieņemsim, ka vidējais vecums šiem pirmās kārtes vakcinētajiem būs 50 gadi:
https://www.arstubiedriba.lv/latvijas-arstu-biedriba-aicina-medijus-partraukt-veselibas-nozares-demonizaciju/

Savukārt, vidējais mūža ilgums šiem vakcinētajiem būs 75 gadi. Tātad, vēl 25 gadi, jeb 9125 dienas.

Teorētiski ar vai bez vakcīnas šie cilvēki var nomirt jebkurā dienā. Bet, jo vecāks cilvēks, jo varbūtība paliek lielāka. Ja mēs teiktu, ka varbūtība nomirt pirmajā dienā vai 9125.dienā ir vienāda, bet visi vakcinētie noteikti nomirs laika posmā no 1. līdz 9125.dienai, tad aritmētika būtu relatīvi vienkārša. Ja varbūtība nomirt pirmajās divās dienās ir 1 no 9125/2, jeb 1 no 4563, tad varam sarēķināt, ka vakcinācijas laikā no 30 000 medicīnas darbiniekiem seši ar pusi darbinieki mirs pirmajās divās dienās. Pieņemsim, ka 3 pirmajā dienā, bet 3 otrajā dienā pēc vakcinācijas. Dzīvē gan noteikti varbūtība nomirt ātrāk ir ievērojami mazāka, nekā nomirt vēlāk, tāpēc normālā situācijā pirmajās dienās pēc vakcinācijas nomirs mazliet mazāk cilvēki. Gan jau to var sarēķināt, bet, nu, paliksim pie tā, ka, ja tuvākajā laikā nomirs 60 vai 600 vai 6000, nevis 6 cilvēki, tad varēsim teikt, ka Bila Geitsa un ķirzakcilvēku nekrietnais plāns ir nostrādājis.

Bēēt, kā zināms, otrā cilvēku grupa, ko vakcinēs būs veci cilvēki un cilvēki ar hroniskām saslimšanām un te jau būs daudz jautrāk. Te vakcinēto cilvēku būs daudz, daudz vairāk, nekā medicīnas darbinieku (simtiem tūkstošu). Uzreiz var prognozēt, ka to, kuri mirs divu dienu laikā pēc vakcinēšanas būs daudz. Tāpat, kā to, kuri mirs divas dienas pirms vakcinācijas. Tā, ka, skaties, kā gribi, bet jāmirst vien būs, un visi gobzema dauņi varēs uzgavilēt, ka atkal ir izrādījušies gudrāki par visiem.

Būšu iepriecināts, ja kāds palabos manu matemātiku un sarēķinās precīzāk par tiem ārstiem un tām divām dienām pēc vakcinācijas, jo gan jau, ka esmu pielaidis kādu matemātikas vai loģikas kļūdu.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..