Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

8. Jul 2020|22:18

veed_logs
No rīta ieraudzīju Internetos kāda kunga paziņojumu, ka studentiem, kas cietuši no Covid-19 esot jāsaņem stipendija 430 EUR apmērā. Te:
https://www.apollo.lv/7012902/rtu-rektors-covid-19-krizes-skartajiem-studentiem-vajadzetu-maksat-stipendijas-vismaz-minimalas-algas-apmera

Vakarā apskatījos, ka attiecīgais kungs ir vislabāk apmaksātais augstskolas rektors Latvijā - RTU rektors Leonīds Ribickis:
https://www.delfi.lv/news/national/politics/pern-valsts-augstskolu-rektoru-ienakumi-lielakoties-augusi-vispelnosakais-ribickis.d?id=52288087

Tas rosināja noskatīties video no pirmā linka. Man gribētos šim pajautāt, vai tad viņa augstskola maksā stipendijas 430 EUR apmērā no Covid-19 cietušajiem studentiem? Un kā noteikt, kuri tad no tā kovida ir un, kuri nav cietuši? Nemaksājiet? Kā tad tā? Nav naudiņas? A kuram tad ir jāmaksā un no kādas naudas? Droši vien, ka valstij, jeb tiem censoņiem, kas turpina strādāt, nevis kaut ko sten un vaid. Maksā kaut 3 x 430 EUR, bet ne no manas naudas! Klauns kaut kāds. Video līdz galam nenoskatījos, bet man patika divas lietas. Pirmā - kungs ir iemanījies saņemt milzu algu un nopirkt dārgu uzvalku, bet piemeklēt atbilstošas kurpes nav iemācījies. Nav jābūt stila gigantam, lai zinātu, ka pie formāla uzvalka nevelk kaut kādas pludmales čības. Patīk, kā smuki kamera rāda Ļoņu ar biezo maku kabatā un pludmales čībām kājās. Tas no sērijas par to, kā meiteni var izvest no ciema, bet ciemu no meitenes nē. Meitenes lomā šoreiz Ļoņa. Otrā lieta - augstā līmeņa spečuks domā, ka Indijā ir 3-4x vairāk iedzīvotāju, nekā Krievijā. Atkal jau - smieklīgi, bet Indijā ir deviņarpus reižu vairāk iedzīvotāju, nekā Krievijā. Neesmu ne augstskolas rektors, ne ģeogrāfs, bet šitādu sūdu jau nu kaut aptuveni vajadzētu zināt.

Manā skatījumā piecas štukas bruto šitādiem un līdzīgiem ļaudīm, ja tie tiek galā ar saviem uzdevumiem, ir ļoti adekvāts atalgojums. Bet, ja darbiņš ir labi padarīts, tad ir nopelnīta ceturkšņa vai/un gada prēmija. Vēl jo vairāk tādēļ, ka privātajā sektorā tās gandrīz divdesmit štukas mēnesī, ko viņš saņēmis līdz šim, viņam nemaksās tieši neviens. Pat ne tuvu. Jo īpaši zinot to, kādā līmenī šobrīd ir Latvijas augstskolas. Ceru, ka šito atalgojumu tabuliņu redzēs iespējami vairāk ļaužu.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..