Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

8. Maijs 2020|16:33

veed_logs
Prognozēju, ka sāksies baigais bardaks ar tiem jaunajiem atvieglotajiem noteikumiem no "2x2" uz "25x?". Pārāk sarežģīti, cilvēki nesapratīs, ko drīkst, ko nedrīkst, attaisnosies ar nezināšanu, citi tiešām neko nezinās (jo daudziem tak primārais ir nolikt neļķi). Gan jau drīz būs visādi "50x?" un pēc tam pēc jautrajiem Jāņiem nolaidīs atpakaļ uz "2x2". Pateikšu godīgi, es pārlasīju par tiem 25 cilvēkiem, nedēļas nogales šopingu un mājas tusiņiem un es tā īsti visu līdz galam nesapratu. Bet vairums jau nelasīs vispār. Vārdu sakot, jautrības turpinās.

Jāsaka, mums tomēr ir paveicies. Ne tikai mūsu paklausīgā un atturīgā mentalitāte ļauj mums nemirt lielākā skaitā, bet arī vienkārša, parasta veiksme. Mums bija iespēja mācīties no citu kļūdām. Atšķirībā no itāliešiem, piemēram.

Vēl kas interesanti - amerikāņi. Es visu laiku domāju, kā tas nākas, ka no vienas puses ir tas viņu ideoloģiskais uzstādījums, ka visa nācija sadodas rokās, lai glābtu kādu nabadziņu, kas nonācis nelaimē, bet no otras puses, Covid, kad liela daļa sabiedrības ir pret visādiem ierobežojumiem. Neskatoties uz to, ka tas ļoti reāli apdraud vecākus cilvēkus un ir liels risks, ka daļa cilvēku mirs un jau mirst. Kā tad paliek ar tiem stāstiem kā "Glābjot ierindnieku Raienu", kad veselie un spējīgie īsteni amerikāniskā garā iet glābt kaut kādu tur nevienam nezināmu nabadziņu riskējot ar savām veselīgajām dzīvībām. Šeit pat neviens neprasa riskēt ar dzīvību, vienkārši ieturēt 2m sistanci un mazgāt rokas. Bet nē, to nevar, jo tā ir viņu brīvības ierobežošana, konstitūcijā noteiktās tiesības. Maķīša apmeklējums arī, diez viņiem ir konstutūcijā ierakstīts? Cik noprotu, ASV kopumā šausminošie "lockdown" ierobežojumi daudz neatšķiras no tā, kas šobrīd ir Latvijā. Vārdu sakot, es mazliet palūrēju jūtūbi un secināju, ka ir ļaudis jau šo visu racionalizējuši - vecie mira un mirs, viņu dēļ pārējiem nav jācieš, dzīve arī ir risks, nav ko mīzt, viss būs labi. Liekuļi.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..