Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

7. Jan 2009|12:27

veed_logs
Tikko nedaudz dabūju paklausīties LR-2!

...(ēdot pusdienas). Dzirdēju plaģiātu - populāra ārzemju melodija + primitīvs tekstiņš latviski. Ap Ziemassvētku laiku šitādu plaģiātu bija vēl vairāk. Kaut kā neticas, ka vietējie "lauku muzikanti" ir kādam kaut ko samaksājuši par melodijas izmantošanu.

Diemžēl nesanāk paklausīties LR-2 bieži, bet tomēr šķiet, ka agrāk plaģiāti konkrētajā radio nebija tik ļoti izplatīti (deviņdesmito gadu sākums neskaitās). Cik esmu dzirdējis vienu otru krievu-valodīgo radio, tad tur gan plaģiāts ir viens no atskaņojamā materiāla pamatakmeņiem. Diez, kas nav, ja arī valsts rādio tāda figņa jāklausās. Arguments, ka dziesmu latviski nav pietiekami ir pilnīgs blefs. Ir pietiekami. Tikai protams, ja gribam, lai dzied par alutiņu, šņabīti un saldo vīnu (alkohols ir populārākā LR-2 atskaņoto dziesmu tēma), tad gan dziesmu var nepietikt.

Atmiņā palicis Dimitera jaukais epitets, ka LR-2 esot masu iznīcināšanas ierocis. Zināma daļa taisnības tajā ir.

Starp citu, ja tai organizācijai AKKA/KAKKA galīgi nav ar ko nodarboties, tad varbūt šie var paķerstīt visus šitos plaģiāta muzikantus un tos nejaukos radio, kas tos atskaņo. Mani pašu mazāk uztrauc tas, ka kāds autors nesaņems kādu lieku dolāru, mani vairāk uztrauc muzikantu un klausītāju notrulināšanās. Man, piemēram ausis vīst, kad es braucot mikriņā pa galvaspilsētu dzirdu populārās melodijas vienu pēc otras ar pa virsu uzdziedātiem pajolīgiem tekstiņiem krieviski (vai arī latviski).
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..