Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

1. Jul 2018|22:44

veed_logs
Un, ja jau esmu iesācis kaut ko drukāt, tad izmantojot šo situāciju, arī atļaušos paturpināt.

Pirms dažām dienām sanāca palasīt savā listē ierakstu par kristīgā terorisma tēmu:
http://klab.lv/users/rindra/418823.html

Tas man kaut kā neviļus saslēdzās ar tematiku pirmsjāņu laikā par gardāko ēdienu šaipus Pirenejiem - Pakistānas kebabu. Izskatījās, ka tas tūlīt jau izstums no goda vietas tradicionālo Jāņu ēdienu - šašļiku, kebabs bija priekšā un bija arī pakaļā. No vakardienas īslaicīgas Delfu portāla translācijas no aprunāšanās festivāla kaut kur Cēsu pusē, es sapratu, ka šī tēma netiek vēl palaista vaļā - vēl močījam, stumjam māgā, apžļembājam un rijam nost aizgūtnēm.

Es nevaru neatzīt, ka neesmu tik kompetents, kā tie cilvēki, kas ir kompetentāki par mani konkrētos jautājumos. Tāpēc robus savās zināšanās reizēm mēdzu aizpildīt. Mēdzu iesmest kādu šķirkli Interneta pārlūkā vai jūtūbē un skatos, kas no tā sanāk. Iemetu piektdienas vakarā pēc darbiņa šķirkli "Pakistan" un tā arī visu vakaru pavadīju skatoties visādus jaukus video. Negribās jau tā nevienam nolaupīt atklājēja prieku izzinot kaut ko jaunu par Pakistānas Islāma Republiku (nejaukt ar Islāma reliģiju, jeb miera reliģiju), bet visi video, ko sanāca apskatīt tajā vakarā bija tiešām interesanti. Gan par cieņas slepkavībām (ģimenes vīrietis cieņas nolūkā noslaktē savas ģimenes sievieti(-es)), gan par Islama fundamentālistu grupējumu Taleban (nejaukt ar Islāma reliģiju, jeb miera reliģiju), gan par sadzīviskiem jautājumiem šajā valstī. Jāteic godīgi, video, kas aptuveni ļauj nojaust ikdienas sadzīvi kādā valstī man vienmēr ir likušies tie interesantākie, arī ceļojot pašam man patīk izzināt kā dzīvo cilvēki, nevis, ko man vēlas parādīt tūrisma gids. Lai gan nevar noliegt, interesanti bija arī tie daži video, kuros Rietumnieki ceļojot pa šo valsti vietējo ļaužu pavadībā slavē Pakistānu. Man jo īpaši patika kaut kāda pusblonda amerikāniete un viņas video.

Mans galvenais secinājumus no videovakara bija tāds, ka Pakistānas kebabs viennozīmīgi vislabāk garšo vietā, no kurienes tas ir nācis, proti, Pakistānā (bez ironijas), tur es arī ieteiktu visiem šī ēdiena entuziastiem to nobaudīt (ar ironiju). Arī spriežot pēc IKP rādītājiem tam noteikti dzimtenē būtu jāmaksā vairākas reizes lētāk, nekā pie mums. Es vēl varētu ieteikt kebabu mīļotājiem doties nevis kaut kādā oficiālā braucienā ar gidu un pavadoņiem, bet gan pašiem uz savu roku, tā vietējo kolorītu iepazīt būs autentiskāk. Redzu gan, ka Impro uz turieni neved, bet gan jau īsts kulinārais tūrists atradīs veidu, kā tikt pie kārotajiem gardumiņiem šajā miera un apgarotības valstī.

Laikam tomēr nevaru atturēties neiemetot kādu atklāsmes prieku gandējošu video no jūtūbes. To, protams, ir veidojis žīdmasons, islamofobs, kebabofobs un pakistanofobs, bet neko darīt, citādus video jau ir grūti mūsdienās par šo tematiku atrast:
https://www.youtube.com/watch?v=g7TAAw3oQvg

Mazliet pārfrāzējot dzejnieka vārdus - ja jau viņš to visu būtu safabricējis, gan jau kāds censonis viņu sen būtu tiesā iesūdzējis, ne?

Nu, lai jums labi garšo kolēgas, šņakstiniet iekšā uz veselību!
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..