Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

2. Jan 2018|11:27

veed_logs
Viens no aizgājušā gada atklājumiem man ir viskijs. Kaut kad senāk biju veicis pārdrošu mēģinājumu kļūt par viskija baudītāju - nopirkām ar draugiem dažus viskijus un mēģinājām ostīt, dzert pa mazam malciņam un kaut ko tur sasmaržot un sagaršot. Pēc tā visa sapratu, ka tā ir māžošanas un viskijs ir jādzer ar šotiņiem vai ar kolu, bet tā ākstīšanās ar atšauto mazo pirkstiņu un pārdomām par lietainu vasaru un citrusa notīm jāatstāj visādiem pamuļķiem.

Pagāja gads vai divi un, kā sanācis, kā ne, padzēru labu konjaku un sapratu, ka tas ir tīri garšīgs dzēriens. Jādzer, protams, pa mazam malciņam, sagaršojot un izbaudot. Arī dzērienam ir jābūt kvalitatīvam. Mazo pirkstiņu var neatšaut un visas notis var nesagaršot, bet tas ir labs dzēriens, ja primāri vēlies, nevis sasniegt kaut kādas promiles, bet gan parunāties ar sakarīgiem sarunu biedriem un labi pavadīt vakaru. Gala beigās, ja sanāk izdzert vairāk, tad dzerot pēc šīs tehnoloģijas, galva sāp mazāk, jo dzerot tīrajā, bez visādiem cukurotajiem burbuļūdeņiem vai sulām paģiras ir mazākas. Bet pieredze liecina, ka šādā veidā iedzert par daudz īsti nesanāk (cik tad tu tā izdzersi pa mazam malciņam). Var jau, bet vidējais izdzertā tilpuma rādītājs tādā pašā laika posmā noteikti ir mazāks, nekā rumkolas vai viskijkolas variantam. Vienīgais, kas var sanākt – ilgs vakars, jo ātri piedzerties un atlūzt īsti nesanāk. Tāpēc labāk ir nodrošināties ar sakarīgiem sarunu biedriem un pārrunu tēmām.

Tātad, padzēris labo konjaku nevarēju atturēties izmantot atlaidi un nopirkt savu pirmo iesala (malt) viskiju. Tas bija dārgākais par manis paša naudu pirktais dzēriens manā dzīvē. Atbilstošā kompānijā atkorķējām un ar bažām iemalkoju. Bija pārsteidzoši labs. Gan smarža, gan garša. Nekāda asuma, kas ir tik raksturīgs visiem standarta viskijiem, kurus biju līdz tam dzēris. Garša likās niansētāka, nekā konjakam. Konjaks vienkārši ir saldens (ar savām niansēm, protams), bet viskijs ir mazliet komplicētāks.

Turpināšu šo savu mazo neķītro vaļasprieciņu arī šajā gadā. Jau pētu, ko varētu vēl iegādāties un nolikt plauktā blakus savam pusizdzertajam pirmajam viskijam (un citiem plaukta dzērieniem).
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..