Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

Pirmās pasaules problēmas 15. Dec 2014|11:23

veed_logs
Vakar gāju pa veikaliem pirkt bikses. Parastas "chinos" tipa bikses, tādas, ko var vilkt uz darbu, bez visādām bļembām un citām nevajadzīgām lietām, parastas, klasiskas, vienkāršas bikses. Vēlams tumši zilā krāsā. Tas bija mans sākotnējais uzstādījums. Izstaigāju vairākus tripermārketus, bet bikses tā arī nenopirku. Kopš Dressmann ir aizgājis no Latvijas šāda prece pie mums laikam vairs nav atrodama. Nu, varbūt ir kaut kādā dārgi brendotajā veikalā par nesamērīgu cenu, bet nesamērīga cena nav tas, uz ko es tiecos. Agrāk, kad vajadzēja bikses vienkārši aizgāju uz Dressmann un nopirku, bija jāpieņem tikai 2 lēmumi, viens par krāsu, otrs par cenu. Cena bija ļoti stabila, bet uz visādām akcijām un atlaidēm varēja dabūt vēl labāku darījumu. Šobrīd situācija ir kritiska. Vistuvāk atrisinājumam biju Marks and Spencer veikalā - zolīds veikals britu pensionāriem, biju pat gatavs maksāt viņu prasītos 50 EUR (!!) par bikšu pāri, bet viņi bija pamanījušies biksēs iemontēt gumiju, kas ir ieslēpta jostas daļā, lai britu pensionāram nespiež vēderiņu. To es vēl pieciestu, bet nez kāpēc bikšu priekšpusē bija piešūta kaut kāda jocīga neliela kabatiņa? Man nepatika, bet laikam jau cilvēki, kas ir 2x vecāki par mani tur liek kaut ko svarīgu un dzīvei vitāli nepieciešamu. Nenopirku. Vēl tur bija citi varianti, bet kaut kā krāsas un stils nebija tas, ar ko biju rēķinājies. Apskatīju arī Apranga, H&M, Monton, Baltman, Reserved, Seppala... vēl kādu aizmirsu? Pamatā visur var nopirkt visādus hipsteru mēslus - bikses ar visādām jocīgām uzšuvēm, dīvainām kabatām, vai arī vienkārši nejēdzīgi šauras un apspīlētas bikses. Seppalā uzmērīju bikses, kas bija visai šauras, nedaudz par garu, bet jostas daļā krietni par resnu. Un es neesmu tievs! Kādiem cilvēkiem ir domātas šādas bikses? Es pat negribu iedomāties to ķermeņa struktūru. Un cilvēki laikam to tomēr pērk. Jo kaut kas jau mugurā ir jāvelk. Ir, kas pērk, ir, kas staigā ar 5g.+ vecuma biksēm un izturas pret tām ar ļoti lielu cieņu un rūpību, lai, nedod dievs, nebūtu jāmeklē kaut kas jauns vietā. Bet tādus apģērbu ražotāju upurus, kas pērk šos jocīgos apģērba gabalus var redzēt uz ielām itin bieži. Normālas (vai normālas+) miesas būves cilvēks uzstīvējis uz sevis kaut kādas šauras hipsteru bikses, ar kurām pieliecoties var redzēt ne tikai valkātāja apenes, bet arī pakaļu. Klāt vēl pievilkta kaut kāda aktuālā kurpju parodija un staigājoša ģērbšanās traģēdija ir gatava!

Ar kurpēm ir mazliet vienkāršāk. Protams, nopirkt klasiskas kurpes klasiskā krāsā bez bļembām, rāvējslēdža, ķēdītes, brenda nosaukuma, jocīgiem izšuvumiem vai citiem mēsliem arī nav viegli, bet lieko tu vari uzreiz atsijāt tikai pēc nelielas apskates, tev nav jāuzmēra viss plaukts (kā tas būtu ar biksēm). Jāteic, ka brūnas kurpes nemaz vairs nemēģinu pirkt, esmu palicis pie melnās krāsas. Ja nav, tad nav. Nevajag mēģināt uzlēkt augstāk par savu pakaļu. Agrāk nesapratu, kam ir domātas šīs visas pajolīgās kurpes, bet tad papētot citus veikalu apmeklētājus pār mani nāca apskaidrība - johaidī, tie taču ir tie modeļi, kas burvīgi sader ar trīsstrīpu treniņbiksēm! Tagad skatos uz kurpju jautājumu daudz iecietīgāk. Līdzjūtīgāk pat varētu teikt. Galu galā arī pircējam ir zināma teikšana par sortimentu veikalos - veikalā tirgo to, pēc kā varētu būt pieprasījums.

Tādejādi nevajadzētu brīnīties, ka Sportsdirect, šķiet, ir Latvijā populārākais apģērbu veikals. Un ne jau tāpēc, ka cilvēkiem ļoti patiktu pirkt drēbes pēc attēla Internetos. Vai, ka viņiem patiktu uzkrāt apģērbus, kurus pasūtot nav izdevies notrāpīt ar izmēru. Ja vēl viņi sāktu tirgot arī klasiska stila apģērbus, tad viņu pozīcijas vēl vairāk nostiprinātos. Jā, bet, kur lai es nopērku savas bikses, tā arī nav skaidrs. Gaidīšu brīnumu.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..