Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

19. Jun 2014|05:15
diskurss
ō, šī ir brīnišķīga tendence! pats rīkojos līdzīgi un iespēju robežās eveņģelizēju citus. bišķiņ gan par vēlu tas viss, pirms gadiem divdesmit šādas tendences iesakņošanās būtu noderējusi vairāk (starp citu, esmu dzirdējis nostāstus, ka deviņdesmito sākumā vietējo krievu vidū esot pacēlies trends vairāk censties runāt latviski, kurš pēc tam nez kā nokritis), tomēr labāk to mugurkaulu vismaz sākt taisnot tagad nekā nekad.
es gan ļoti labprāt, savam priekam, lai mēle neierūs, mēdzu runāt krieviski ar "integrētiem" krieviem, kuri latviski prot jau sen un labi un uztver savu latviski prašanu par pašsaprotamu.
bet citādi, tikai tad kad Man kaut ko Ļoti vajag un cilvēks tiešām latviski nesaprot - piemēram, bija gadījums, pļavniekos vienu iekškvartāla ielu meklēju un pajautāju uz ielas vienai vietējai septiņdesmitgadīgai tantei, tak protams ka viņa latviski nesaprot un nav nekādas jēgas viņai kaut ko pierādīt, un lai buda dod viņai viņas atlikušo mūžu laimīgi nodzīvot, bet man vajag atrast to ielu, ko viņa kā vietējā zin (un zināja arī, spasibo viņai). a lielākā daļa pārējo vietējo ruskojazično, kuri nav septiņdesmitgadīgas tantes pļavniekos (vai zilupē), piekrītu taviem novērojumiem, gluži labi māk na latišskom, kad vajag, vai vismaz saprot.

par translitu nesapratu - kurā virzienā tu viņu nelieto? t.i., tu māki lasīt kirilicā un rakstīt ar йцукен, vai arī tu nemāki rakstīt ar йцукен?
afaik, smalkā lietišķā sarakstē rakstīt latinskimy bukvamy tomēr nav īsti labs stils.
man ir tā sagadījies, ka es mierīgi spēju lasīt kirilicā, un puslīdz protu gramatiku, bet nemāku йцукен tīri kā klavas layoutu (un netaisos mācīties, paldies, man pietiek ar to kādā mērenā maindfakā mani ikreiz spēj iedzīt azerty lietošana) - tāpēc, kad nu kādreiz man vajag kaut ko kirilicā uzrakstīt, tad gods un slava translit.net

to angļu valodas tendenci nezināju. patiesībā diez kas nav, ož pēc pozas, tipa, "phe, tad jau labāk runāju tajā žīdmasonu valodā, nekā tavā suņu mēlē" (no jebkuras puses pozīcijām), bet nu, lai jau tiem cilvēkiem tiek vismaz šitādā papūlēties un justies mazākā mērā caŗiem.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..