Krustvārdu mīkla

October 12th, 2006

Anna Marija Levi

Navigation

October 12th, 2006

Arizona-Utah. Rokasgrāmata intensīvai laika pavadīšanai.

Add to Memories Tell A Friend
Intro

Cienījamais laikabiedr!
Šīs un dažu nākamo publikāciju mērķis ir atainot manas subjektīvās un gauži spontānās emocijas, kas autoru pārņēmušas nesenā īsā, bet ārkārtīgi spilgtā, intensīvā un mega kontrastainā ceļojuma laikā pa ASV Arizonas un Jūtas štatiem.

Iespaidu un emociju man ir tik daudz, ka materiāla pietiktu kabatas formāta Latviešu Konversācijas Vārdnīcai un dažām reālistiskām īsfilmām, tomēr man jācenšas saudzēt jūsu laiks, nervi un pacietība, lai ietilpinātos formātā, kuru varbūt pat dažam no jums pietiks drosmes izlasīt. Tamdēļ man jāatvainojas par vietām, kur es izvērtīšos bezjēdzīgā liekvārdībā attiecībā pret sīkumainām (dažiem no jums tā varētu likties) detaļām, vai tieši otrādi, -grēkojot pret vēlamā atainojuma stilistiku, es lietošu strupas faktu konstatācijas, lai cik necik ierobežotu savus runas plūdus.

Esmu centusies materiālu strukturizēt hronoloģiski, vietām tas nebūs izdevies – piem., Intro-2 ir uzrakstīts pirms Intro, turklāt, tas ir darīts sēdot no rīta gultā aukstā viesnīcā kaut kur Jūtas nomalē ceļojuma 2. dienā. Šobrīd, kad viss jau ir laimīgi beidzies, es saprotu, ka Intro-2 ir nepareizais sākums. Tagad man ir pieejams faktu summārijs par visu 5.5 dienās (132 stundas) notikušo, īsumā tas ir šādi:

- lidojums 2x2133 jūdzes
- nobrauktas 1400 jūdzes ar auto, ~160 no tām pa bezceļu vai attālināti ceļam līdzīgu ieceri
- notriekti 2 zaķi
- 2.5 h jāts ar zirgiem pa klintīm
- ~18 jūdzes noietas ar kājām pa klinšu takām un ne-takām, t.sk. ~5 jūdzes šo jauko taku ir pieveiktas melnā tumsā diennakts laikā no 4am līdz 6am.
- šķērsotas 3 laika zonas – EST, MST un MST-DST, turklāt pēdējās 2 mainījās daudzreiz un ne visām es paguvu izsekot
- max. temp. svārstības - +35C à 0C, vairāk kā vienreiz
- max. augstuma starpība 0-9000 pēdu, amplitūdā 4000-7000 pēdu svārstības faktiski nemitīgas
- tam līdzi mainās klimats, ekosistēma, gaisa mitrums, ģeodēzija, ainaviskie aspekti – viss iespējamais, turklāt, es teiktu ka ik pa 1000 pēdām jau viss atkal ir savādāks
- redzēti 5 kanjoni – Red, Bryce, Grand, Havasu, Grande Escalante
- būts 1 indiāņu rezervātā.

Apmēram 1/10 daļu no bildēm esmu izvietojusi kur jau nu parasti. Pārējās būs vēlāk, pēc tam kad būsim sarīkojuši paši savu mazo bilžu vakaru un izgatavojuši kompilāciju ‘Best of’.

Resume: viss ir beidzies labi. Uzreiz jābrīdina, ka dažiem, īpaši tiem, kam pietiks spēka tikt līdz galam ar materiāla lasīšanu, varētu rasties jautājums kāpēc tik drausmīgi jāplosās un jāintensificē notikumu gaita, kāpēc nevar mierīgi izpētīt un iepazīt kaut ko vienu, tā vietā vienā dienā tiek mēģināts ietilpināt daudzu cilvēku atvaļinājumu plānus vairākiem gadiem uz priekšu. Brīžiem, iespējams, dažiem varētu šķist, ka tā [kā aprakstīts] rīkojas tikai plānprātīgi un galēji bezatbildīgi, margināli indivīdi. Tā nav. Ar pilnu atbildības sajūtu varu apliecināt, ka viss, kas noticis šajās dienās bija brīnišķīgs pasākums, kurā katrs posms notika pilnībā apzinoties visas konsekvences, tika izpildīts iz dalībnieku brīvas izvēles. Es neko nenožēloju un uzskatu, ka viss ir noticis vienīgajā iespējamajā veidā – pareizajā.

Intro-2 )

Oct.5 . EWR-->PHX. Phoenix-->Superior-->Globe. Apache leap )

Oct. 6. Globe--Superior--Scottsdale--Flagstaff--Alt. US-89 (Navajo trail)--Fredonia--Panguitch )

Oct. 7. Panguitch-->Red Canyon-->Bryce Canyon-->Grande Escalante-->Grand Canyon South Rim (Grand Canyon Village) )


Oct. 8. CG South Rim (Grandview Point)-->US 180-->Offroad towards Supai )

Oct. 9. Nekurienes vidus-->Hualapai Hilltop-->Havasu Trail-->Supai Village )

Oct 10. Supai Village-->Hualapai Hilltop-->AZ-66 (part of historic Route 66)-->Seligman-->Flagstaff-->Phoenix-->Newark )
Powered by Sviesta Ciba