Krustvārdu mīkla

Post a comment

Anna Marija Levi

astro n in

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
akdies akdies, cik vakar nejauši izvērtās ūberkruts dienas noslēgums!

Iznākot no ikvakara vakarēšanas Skroderkrogā, Skroderu ielā 6, Pilsētā, kurā piedzimst Truba (rekomendēju jebkuram šo ēdināšanas uzņēmumu, apraudāsieties no P/P attiecības, rīdzinieciņi)

, itin nejauši pametu skatu uz augšu, apmēram šādi viss bija, tikai tumsā:



Attēlā: Ventspils digitālā observatorija, atvērta no pērnā oktobra un nesekmīgi mēģināta apmeklēt visu šo periodu - nesekmīgi, jo laika apstākļi praktiski nekad tam nav bijuši piemēroti: mākoņais, lietains, aizvilcies. Vakar kurpretim bija tāda naksniņa ar pavasarsmeldzīgo -2, skaidra kā bāreņa asara un mākoņu neaizēnota kā.. kā.. nezinkas :)

Ko mēs redzējām:
1) Oriona jostu un miglāju
2) Mēnesi (citēju "pabradāsim pa Mēnesi, ar tur tām 4 podziņām var iet šurp turp un ja zūd fōkuss, tad jāspiež te")
3) Andromēdas miglāju
4) !! Pats krutākais - uzlēca Saturns, sašķiebies 8-9 grādos tā, ka varēja redzēt un novērtēt visus viņa gredzenus un arī 2 pavadoņus: Titānu un Dionu nu tieši kā zīmē skolēnu mācību grāmatās, "ko nu viņš tur visu savācies". Nu neticama ainava! Šitāda

Astronomonkulis mūs negribēja laist prom. Zobi klabēja, jo es ietiepīgi pēdējas dienas uzvedos kā kanādietis: nēsāju T kreklu un vasaras plašķīti. Astrnomonkuļa vārdiem runājot, mēs atdevām viņam ticību labajam, jo "vai tad nu tiešām neviens šitādā ideālā naktī neinteresējas par zvaigznītēm?"

Tad nu, lūk, draudsiņi, ja jūs ieraugat skaidru un dzestru pavasara naksniņu, stpiepjat prom uz Ventas pili. Tas ūberais onkulis bezgalīgu stundu skaitu veltīs jums un debesjuma skaidrojumiem. Par baltu velti, ja. Esmu bijusi LU observatorijā - šitik personalizētu attieksmi nekur citur nedabūsiet.

Un vēl - kā sauc astronomu softu? Protams, AutoStar. Tai pašā rindā kur AutoDesk, AutoCAD un visi citi :)
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Powered by Sviesta Ciba