Krustvārdu mīkla

Piedalies, salauz, reportē!

Anna Marija Levi

Piedalies, salauz, reportē!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izglāb draugu valsti, neļauj braukt dzērumā iet produkcijā ar netestētu softu!


No pirmdienas Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā ir iespējams piedalīties izmēģinājuma Tautas skaitīšanas procesā. Pirmo reizi LR vēsturē būs iespējams tautskaitīties internetos.

Kāds (es nezinu kurš, bet gan jau kāds fakins zzdats vai cits budžeta apsaimniekotājs) ir uzcirtis ahūni lēnu un gļukainu softu šī mērķa realizēšanai.

Sajutu profesionālo aicinājumu un voluntējos par brīvprātīgo testeri. Savā pāri malām plūstošajā labsirdībā veicu kaut ko līdzīgu black box testam un rezultātus glīti noformēta testreporta formā nosūtīju vienai no webā norādītajām kontaktpersonām, kura man (sic!) atzvanīja un pateicās. Diemžēl, slodzes testiem man nav nedz laika, nedz arī pieejas tiesību.

Šī ir jūsu iespēja sniegt ieguldījumu kaut neliela stūrīša sakopšanā vai nedaudz-uzlabošanā.

Atruna paranoiķiem priekšvēlēšanu nedēļā: šī nav nedz politiska, nedz kāda cita reklāma, CSP man neko nemaksā un es nekādā veidā neesmu saistīta ar valsts struktūrām.
  • Starp citu, gan jau ka konstruktivitāte manā komentārā ir nulle, ja ne negatīva, bet tomēr - vai tik tiešām realizētā saskarne ir saprotama lietotājam vulgaris? Nu, tādam, kas nav cīnījies ar lotus notīm, piemēram.
    • es nezinu, es jau neesmu nedz izstrādātājs, nedz prasību turētājs.
      Vai būtu saprotama lietotājam vulgaris - nezinu, piezīme par Lotus Notīm ļoti vietā :D
      Aiz sajūsmas nudien ir jāraud vietā, kur tev, ja mājsaimniecībā ir vairāk par 1 personu, jāpilda matrica, kur katrai personai sarakstā jāpiešķir kods, lai raksturotu viņa attiecību pret Mājsaimniecības turētāju. Un aizpildīšana atkarīga no tā vai tobrīd tu atrodies uz ieraksta par Mājsaimniecības turētāju vai kādu no siblingiem. Tobiš, jāpatur galvā, kās kārtas numurs šai personai bija A08 - pirmajā anketā un tad jāpiešķir identifikators, kas norādītu vai šī persona ir mājsaimniecības turētāja bērns, laulātais, dzīvesbiedrs vai vecāks. Lieki teikt, ka scroll back nav iespējams un apskatīties kāds tad kuram bija numurs pēc kārtas pirmajā sarakstā nav reāli. Šo lietu bez puslitra jau nu točna nosaprast.
Powered by Sviesta Ciba