Krustvārdu mīkla

Piedalies, salauz, reportē!

Anna Marija Levi

Piedalies, salauz, reportē!

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izglāb draugu valsti, neļauj braukt dzērumā iet produkcijā ar netestētu softu!


No pirmdienas Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā ir iespējams piedalīties izmēģinājuma Tautas skaitīšanas procesā. Pirmo reizi LR vēsturē būs iespējams tautskaitīties internetos.

Kāds (es nezinu kurš, bet gan jau kāds fakins zzdats vai cits budžeta apsaimniekotājs) ir uzcirtis ahūni lēnu un gļukainu softu šī mērķa realizēšanai.

Sajutu profesionālo aicinājumu un voluntējos par brīvprātīgo testeri. Savā pāri malām plūstošajā labsirdībā veicu kaut ko līdzīgu black box testam un rezultātus glīti noformēta testreporta formā nosūtīju vienai no webā norādītajām kontaktpersonām, kura man (sic!) atzvanīja un pateicās. Diemžēl, slodzes testiem man nav nedz laika, nedz arī pieejas tiesību.

Šī ir jūsu iespēja sniegt ieguldījumu kaut neliela stūrīša sakopšanā vai nedaudz-uzlabošanā.

Atruna paranoiķiem priekšvēlēšanu nedēļā: šī nav nedz politiska, nedz kāda cita reklāma, CSP man neko nemaksā un es nekādā veidā neesmu saistīta ar valsts struktūrām.
  • (no subject) - [info]
    • Konkrētajā anketā visi jautājumi nevar ielādēties uzreiz, jo personu skaits mājsaimniecībā ir patvaļīgs lielums un aizpildītājs pats izlemj cik ierakstus pievienot, attiecīgi spiežot pogu "Pievienot personu". Kā jau mēs runājām, kļūdas gadījumā "Dzēst personu" ir sarežģīti, rekur vakar lietotājs divi_g arī saka, ka izlidojis ar timeoutu pie šīs darbības.

      Pieņemot, ka man mājsaimniecībā ir 4 personas, es 3x spiežu "Pievienot personu", katrreiz saņemot jaunu rindu ar "Vārds" "Uzvārds" "Personas kods" "Prombūtnē" "Status". Vienā gadījumā biju ierakstījusi tikai personas koda vienu daļu (nepilns) un tagad 100% nevaru pateikt vai autosave man izmeta kļūdu par lauka aplamo stāvokli vai arī on append record nočekojas iepriekšējās rindas stāvoklis. Jums tur apakšā ir kaut kāda datubāze tak jau? Varbūt pat kaut kas nedaudz labāks par mysql vai mssql? Ja mēs pieņemam, ka tā ir, sacīsim, ORACLE, tad kā var nenotikt commit; pa vidu un gadījumā ja commit; tomēr notiek tad kā varētu būt, ka nav pārbaudes personas koda korektumam? Jebšu šī ir kaut kāda kosmisku tehnoloģiju aplikācija, kas darbojas kā advancēts cachējošs excelis? :)
Powered by Sviesta Ciba