Veata


Problēma – cietuma siena

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Justīna Beinora (Justinas Beinorius) interneta žurnālā ir ieraksts "Problēma – cietuma siena". Man tas šķiet skaists, tādēļ iztulkoju bet, ja nu kāds prot lietuviešu valodu, tad var lasīt oriģinālu .

Es vienmēr meklēju problēmas risinājumu veidu un mēģinu to oriģināli atrisināt. Iedomājos, ka esmu cietumā un te man vajadzēs būt līdz savas dzīves galam. Man ir vesela mūžība un varu to aizpildīt tikai ar grāmatu lasīšanu un filmām, kuras te rāda katru mēneša pēdējo piektdienu.

Ikviena problēma man ir cietuma siena. Es kasu tuneli. Centīgi kasu, uzlieku milzīgu meitenes plakātu un vēl kasu, kasu... Es cilvēks, kurš ieslodzīts cietumā – esmu nevainīgs, tādēļ no šejienes bēgšu. Man nav svarīgi, cik laika tas aizņems – nav citas izvēles.

Ikvienai problēmai ir kāds risinājuma veids. Pārdomā un risinājums pats tevi atradīs. Raksti, zīmē, domā par brīvību, bet aizmirsti laiku. Tu cietumnieks, kuram laika nebūs ne šodien, ne rīt.

Izspriedis problēmu, iziesi brīvē. Nebaidies sapņot un ik stundas ar karoti strādā.


Kadrs no filmas "The Shawshank Redemption"

P.S. Droši vien filmu noskatīšos, jo iekš IMDB tās vidējais novērtējums ir 9.2 (vērtējuši 373,900), kā arī šajā fimā tēlo Morgans Frīmens un tā ir ieguvusi 11 balvas, bet vēl bija nominēta 13.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On September 17th, 2008, 03:10 pm, [info]mindbound commented:
Burvīgs ieraksts. Plus "Bēgšana no Šošenkas" ir must-see, gan iepriekšminēto iemeslu dēļ (kuri šajā gadījumā tiešām adekvāti ataino filmas kvalitāti), gan tamdēļ, ka scenārijs ir balsīts Stīvena Kinga daiļradē.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry