sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 20th, 2008|09:18 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Bet nu jā - ir dikti daudz tādu cilvēku, kuri baidas saukt "ātros", kamēr jau nemirst nost.
Es ar agrāk kautrējos.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]romija
Date:May 20th, 2008 - 09:46 pm
(Link)
Tā ir.
From:[info]jude
Date:May 20th, 2008 - 09:57 pm
(Link)
jā.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:May 20th, 2008 - 10:08 pm
(Link)
nū.. es šodien ar pie ārsta aizgāju ar savu mazo apaukstēšanās sāpi.. sēdēju uzgaidāmajā telpā un jutos kā maza meitene, kas aizskrējusi uz poliklīniku, lai gan nekas tĀds nav noticies.. no otras puses - nevar jau zināt, kas būs kaukas tāds un kas nē.. un es pie ārsta ar labi jau reizi gadā aizeju..
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:May 21st, 2008 - 10:52 am
(Link)
Jā, vien atšķirība ir tā, kur Tu dzīvo.
Es dzīvoju Lapmežciemā un tas nozīmē, ka ātrie ved uz Tukumu. Ārprāc! Ir ļoooti liela pieredze ar šo slimnīcu, lai neceltos roka to nr. uzspiest.

Ja nokļūsti Jūrmalā un izsauc ātros, tad ved uz Bulduriem (tā liekas, ka citas tur nav), kas arī ir kapu variants :/

Atliek vien braukt pašiem uz Rīgu, kur arī viss notiek.

Tādi apstākļi.

II variants ir tāds, ka ātrie atbraucot pasaka, ka nekas jau traks nav un veltīgs izsaukums, jo situāciju varētu nākamajā dienā atrisināt pie ģimenes ārsta... Un tad sālīti sanāk par to "viltus" izsaukumu maksāt. :/
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:May 21st, 2008 - 12:13 pm
(Link)
Cik tad jāmaksā? Man augstākais ko viens paprasija bija 2 LVL.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:May 21st, 2008 - 12:44 pm
(Link)
Pa "lēto" ir tikai mirstamās kaites, kas draud ar nāves iestāšanos dažu stundu laikā :/

Oficiāli ir 15Ls par nepamatotu izsaukumu. Tomēr Rīgā ne reizi vien ir bijušas šādas situācijas:

/Dzintras kundzes iespējas dzīvot pilnvērtīgi un bez citu palīdzības ir atkarīgas no kājas protēzes, taču notika nelaime – protēze salūza. Atbrauca ātrā palīdzība, taču par braucienu līdz slimnīcai nācās samaksāt vismaz piecu taksometru cenu.

Dzintras kundzei bija jādodas pie ortopēda – no Valdemāra un Hanzas ielas stūra uz 1.slimnīcu. Viņa zvanīja ātrajai palīdzībai, bet atbilde šokēja – tas ir maksas pakalpojums, jāmaksā 27 lati.

Pēc kāda laika ātrā palīdzība ieradusies. „Trīs vīriešu brigāde. Viņi prasa, kur viņa ir, un tad ir tāda vārdu pārmaiņa – varbūt viņa guļ, varbūt viņa ir piedzērusies, nav nākusi pie darbības. Tad es no tās telpas uz ceļiem izrāpoju ārā. Ā, nu tad ir iebraukts pēc pareizās sievietes,” stāsta Dzintra.

Bet tas vēl nav viss: „Tā ierīce, ar kuru mani ved lejā, arī ir tik ļoti primitīva, ka, ievietojot mani mazā liftā, atmuguriski ar galvu nokrītu lejā un atsitos pret lifta kabīni.”

Rīgas ātrās palīdzības stacijas pārstāve Ieviņa Alka uzskata, ka šāds notikušā vērtējums ir sakāpinātu emociju rezultāts: „Protams, ja kundze bija noskaņota, ka viņai tas būs bezmaksas pakalpojums, tas jau vien mēdz sakāpināt emocijas. Bez maksas tiek garantēta tikai pacientiem dzīvībai un veselībai kritiskos stāvokļos, kur hospitalizācija nepieciešama sakarā ar dzīvības apdraudējumu.”

„Tautas balss” eksperiments pierāda – lai aizbrauktu no Dzintras kundzes dzīvesvietas līdz Rīgas 1. slimnīcai, ar visiem luksoforiem nepieciešama viena minūte un četrdesmit viena sekunde. /
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:May 21st, 2008 - 12:48 pm
(Link)
Var jau būt, ka kundzei izcili nepaveicās, bet man pāris reizes gadā nākas saukt sakarā ar migrēnu. Tā nav mirstamā kaite, bet var novest pie bezsamaņas no sāpēm. NEVIENU reizi no manis par šo izsaukumu un sašpricēšanu nav prasīta nauda un nevienu reizi nav pateikts, ka tādā situācijā ārstu nevar saukt. Bet ir gadījies dzirdēt jautājumu kāpēc neizsaucu tiklīdz sāpes sākās.

Tie ir cilvēku aizspriedumi.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:May 21st, 2008 - 12:52 pm
(Link)
Laikam tas atkarīgs no situācijas, ārstiem un visa kā cita. Man prieks, ka Tev šajā ziņā laba pieredze, lai gan tik nelāgā sakarībā. :)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:May 21st, 2008 - 12:53 pm
(Link)
Cilvēkiem patīk dramatizēt. Izturies pret viņiem cilvēcīgi un viņi izturēsies tāpat :))