sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 30th, 2017|11:15 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:April 4th, 2017 - 12:21 pm
(Link)
Jūsmo jo babywearing ir šausmīgi foršs, un ja šis ir visskaļākais tā reklamētājs, tad 'omg tas ir tik brīnišķīgi'. Cena ir arī lifestyle lieta.

Plus babybjorn: ir daļa fizioterapeitu, arī rehabilitologu, un gan jau arī neirologu kas stāsta, ka bērnus obligāti vajag nēsāt ar skatu prom no sevis un, no 3 mēnešiem pie tam 'ar muguru kā dēlīti'.

Par šo fizioterapeitu un neirologu vidū nav vienprātības, jo 'ar skatu prom no sevis' nāk līdz kavēta runas/emociju atpazīšana - izteiktāk, ja ratos un ilgstoši, babyjorn vismaz blakus vecākam (tb izlīdzinās).
Savukārt par muguru.. tiešām, katram fizioterapeitam savs viedoklis, visi izklausās pamatoti (kaut aŗi pretēji) un zinātniskas publikācijas nav ne par vienu viedokli.

Protams, ka ergosomas un slingošanu atbalstošie fizioterapeiti būs no skolas 'babybjorn ir moku ierīce' - bet nu.. nav tas tik vienkārši.

Tad vēl ir gūžu displāzijas jautājums. Ergosomas un slingi ir nedaudz profilaktiski pret šo, babybjorns nav, bet apgalvojumi, ka babybjorns to tieši izraisa arī, cik saprotu, tika zinātniski apgāzti. Tas to nenovērš, bet arī neizrasa.

Tā kā ja ļoti patīk - uz priekšu. Jā, Rīgā ir gana daudz slingotāju, kas tevi džadžos. Nepamatoti, bet.
No otras puses, tantes džadžos arī par ergosomām, 'jo bērnam kājas tik plati izplestas', vai 'bērns re kā kūkumiņā' utml.