sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 4th, 2016|05:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Nāvīgi bīstamais sālsūdens!
Lai aptiekā nopirktu NaCl bērnam inhalatoram, jāskrien pie ārsta pēc receptes!
Toties apreibinošo solpadeīnu dod bez receptes!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:March 4th, 2016 - 06:23 pm
(Link)
Ja? Es NaCl pērku bez receptes...
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:March 4th, 2016 - 06:33 pm
(Link)
Es pirmo reizi, kad pirku ar neviens neprasīja, bet pēdējos pāris mēnešus pat sarunāt vairs nevar. Tajos plastmasas konteinerīšos (pa 5 un 20 ml), viņš skaitoties priekš injekcijām, tāpēc vajag recepti. Saku, lai dod tad citu, ka vajah inhalatoram - cita neesot.
Euroaptiekā tā negribīgi iedeva pirms mēnesā, bet pateica, ka nākamreiz ar recepti. šodien Mēness aptiekā vipsār nevarēja sarunāt. Pēc tam mana mamma vēl mēģināja citā aptiekā, viņai ar neiedeva.
Leju Humeru inhalatorā.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:March 4th, 2016 - 06:37 pm
(Link)
Hmm. Pēdējā mēneša laikā nopirkām divās dažādās Mēness aptiekās. Vispār nejautāja recepti.
Ja nav NaCl, dodu elpot Borjomi, kas stikla pudelē. :)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:March 4th, 2016 - 06:44 pm
(Link)
jā, es Borjomi ar parasti pirku, bet viņš tikai lielajos veikalso. man pie mājas tikai mazie. Un man nepatīk, ka man viņš pēc katras slimošanas lielākoties paliek pāri, mums kaut kā nedzeras. Tāpēc biju izdomājusi, ka nopirkšu NaCl. pagaidām iztikšu ar Humer, pēc tam būs jājautā recepte.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:March 4th, 2016 - 06:52 pm
(Link)
Tad, jā. Man Borjomi garšo. :)
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:March 4th, 2016 - 07:40 pm
(Link)
Kapec nevar parastu salsudeni?
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:March 4th, 2016 - 07:48 pm
(Link)
Var, bet liels čakars. Jāmāk uztaisīt 9%. 9 grami uz litru. lasīju, ka mājās taisītu sālsūdeni var glabāt ne ilgāk kā diennakti, tad viņš kļūstost bīstams veselībai (??). Dienā man vajag 9 ml. tas nozīmē, ka man vai nu katru dienu jātaisa litrs un tad 99% no tā jālej ārā. Nu labi, es varu saskaldīt to daudzumu uz 3 , bet tas tik un tā nozīmē, ka lielākā daļa man katru dienu jālej laukā un atkal jātaisa jauna. Jo man mājās nav tādu svaru, lai nosvērtu tik mazu sāls daudzumu, kas pietiktu 9 ml.
(Es gan saprotu ka tā krūzīte ūdens un grams sāls neko nemaksā (hm- aptiekā pirkt sanāk pat dārgāk), bet man tāpat nepatīk doma, ka katru dienu lielākā daļa jālej ārā un jātaisa no jauna.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:March 4th, 2016 - 08:41 pm
(Link)
es domāju, ka var likt ledusskapī aizskrūvētā burciņā un miers. un katru dienu svaigu, jo teorētiski tur var kkādas baktērijas savairoties. ja taisa novārītā ūdenī, aiztaisa burciņā lai nekas klāt nebirst un glabā ledusskapī, nu nekas viņam nenotiks. tā sāls koncentrācija arī baktērijām ne pārāk patīk. ne velti tādu lieto ārīgi un inhalācijām

bet es neesmu ne pediatrs ne pulmunologs :D
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:March 4th, 2016 - 09:57 pm
(Link)
vai man dieninj, es vnk ieleju glaze udeni un pieberu biski sals un to maisijumu leju elpojamajaa aparaataa. kapec tieshi 9$? sis man patiesi nebija ienacis prata,ka kaut ko nepareizi daru
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:March 4th, 2016 - 10:39 pm
(Link)
Es piegāju zinātniski :)) Paskatījos cik % aptiekā ir NaCl un domāju, ka man jātaisa tāda pati koncentrācija. galgalā bērns tak to elpo iekšā. Bet man nav ne jausmas ko labu sāls dara elpceļos, tāpēc arī nav nojēgas vai viņš var nodarīt ko sliktu.
Tāpēc pieturos pie "drošs paliek nedrošs".
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:March 5th, 2016 - 03:38 pm
(Link)
vispār 9% nav injekcijām. tikai brūču skalošanai/inhalācijām. pieļauju, ka fizioloģisko 0.9 % var dabūt arī bez receptes
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:March 5th, 2016 - 03:49 pm
(Link)
Nē, nē, injekcijām ir tas 0,9% un viņam vajag recepti. Citādā iepakojumā viņa vienk nav.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:March 5th, 2016 - 09:04 am
(Link)
Ļoti nepareizi dari jau to, ka lej inhalatorā kaut ko ne visai sterilu, kur turklāt no sāls var būt klāt kādi putekļi vai citi mini gruzīši. Tieši šāda paša iemesla dēļ inhalatoros nedrīkst liet tējas. ;)
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:March 7th, 2016 - 10:25 am
(Link)
hm... parunaju ar draudzeni un tas kas ir mums nav inhalators tipiskais, museja dr teica,ka lejam visu ko gribam .. vai ari es putrojos.. bet to ka salsudeni pashi taisam to gan dr teica..
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:March 5th, 2016 - 09:01 am
(Link)
Vispār jau ārstiem nepatīk, ka pat Borjomi lej inhalatoros, jo nav sterils. Teorētiski elpot drīkst tādus šķidrumus, kurus varētu laist arī vēnā, jo tās vielas nonāk dziļi plaušās.
Borjomi gan es dodu (bet arī tikai stikla pudelēs), taču sālsūdeni pati netaisītu... Tur var visādas papildvielas un sīkus gružus plaušās dabūt, kas var izraisīt infekcijas un radīt citus riskus. :/