lieliskajām mājsaimniecēm |
[Sep. 19th, 2013|10:11 am] |
|
|
|
Comments: |
| From: | vacatio |
Date: | September 19th, 2013 - 10:17 am |
---|
| | | (Link) |
|
sāli vajag? Kāda sviesta gaileņu proporcija? Un vai sviests ir tas, kurš iekonservē, lai glabātos ziemā?
| From: | savanna |
Date: | September 19th, 2013 - 10:27 am |
---|
| | | (Link) |
|
Mazliet sīkāk par šo. Cepot liekam klāt sāli, sinepju graudiņus, koreandru (maltu) un melnos piparus. Var likt to, kas labāk garšo un, kas ikdienā pierasts.
Sviests. Mēs liekam Gee. To pagatavojam no sviesta (parasti ņemam 3 paciņas eksporta sviestu), to saliek katliņā un un palielas uguns uzkarsē, lai izkūst un tad uz ļoti mazas uguns, vai, ja elektriskā plīts, tad uz 3.režīmu karsē, līdz paliek dzidrs un apakšā nostājas biezumi. Šo uzkarsētu sviestu caur marli salej burciņā un lieto cepšanai, maizītēm utt. Var turēt ledusskapī un uz galda. Uz galda turot arī nebojājas pat mēnešiem. Ledusskapī pat gadus varētu stāvēt. Šādi izfiltrēts sviests ir kā konservants, jo tās vielas, kas bojājās, paliek katliņa apakšā, bet dzidrā daļa nebojājās un ļauj nebojāties arī citiem produktiem, kas ar šo gatavoti. Gee var arī nopirkt veikalā. Par kvalitāti nezinu, nav lēts.
Daudzums, sviestu liekam uz skatu. Vairāk kā tad, ja ceptu kartupeļus ēšanai. Liek tā, lai sēnes nepeld sviestā, bet lai ar skatu ir redzams taukainums.
Par treknumu nav jāsatraucas, jo izfiltrētais sviests nebaro un ir labdabīgs ķermenim.
| From: | vacatio |
Date: | September 19th, 2013 - 10:30 am |
---|
| | | (Link) |
|
Tu to dži kādu stundu karsē? Es lasījusi recepti, kur pāris stunas jākarsē?
| From: | savanna |
Date: | September 19th, 2013 - 10:39 am |
---|
| | | (Link) |
|
Nē, tik daudz nav. Kopumā laikam ap 40 min. Parasti daru to paralēli, gatavojot vakariņas. Uzlieku karsēties, tad mizoju kartupeļus utt, pa laikam sviestu apmaisot nedaudz, virspusēji. Uz beigām jau pat neko nemaisa. Gaida, kad kļūst gaiši dzintarkrāsas. Ja paliek daudz tumšāks, tad skaidrs, ka jau ir par daudz. Vispār atkarīgs no sviesta kvalitātes. Sliktākam sviestam vairāk paliek apakšā tie biezumi un reizēm pat visi nenosēžas līdz apakšai. Paliek dzidrs šķidrums, kam pa virsu vēl kaut kas peld. Tādēļ vajag vairākās kārtās salocītu marli. | |