|
Sep. 5th, 2010|10:47 pm |
Arī, protams, bet tas pat nav galvenais.
Ja nemēslo, tad izaug daudz mazāk, augsne noplicinās (vai vispār tuksnesī pārvēršas) daudz ātrāk. Herbicīdi? - tas pats. Barības vielas augsnē pietaupās tam, ko ēdam, nevis nezālēm, kuras nevajag. Insekticīdi pret kaitēkļiem? Barības vielas augsnē neaiziet augam, no kura neko neiegūst jo visu apēda kaitēkļi. Ķīmija pret visādām puvēm, miltrasām utt? Tas pats. Ja ne industriālās revolūcijas mega-atklājums minerālmēsli.. nebūtu šodien 7 miljardi cilvēku uz zemes.
Pret bojāšanos transportējot nemaz tik diži neko ar ķīmiju padarīt nevar. Selekcionē stingrākus augus vienkārši. + metodes ievākt zaļus, un tad pirms pārdošanas paturēt atmosfērā, kas satur gāzi-ko-parasti-izdala-augļi-nogatavojoties lai liktu sākties gatavošanās procesam pie auga neesošā auglī.
Ja nerunājam par gluži svaigiem produktiem, bet jau gataviem ēdieniem visādiem - tur gan, jā. Lai nav ārā jāmet, lai lētās un bezgaršīgās sastāvdaļas vismaz pēc kaut kā garšotu, tur jā, tur ķīmija. (Lai gan 'vismaz pēc kaut kā garšotu' veselībai vislielāko skādi patiesībā nodara vienkārši taukvielas visparastākās un cukurs visparastākais. Tai pašā briesmīgi ļaunajā kolā - ja ne cukurs, tad visu to pārējo tā īsti veselībai kaitīgos apjomos lai iekšā dabūtu ir ļoti jāpacenšas.) |
|