Vergi vergo, jeb kāpēc es esmu tik ļauns un metu naudu tikai ielu muzikantiem.

« previous entry | next entry »
Feb. 8., 2011 | 02:06 pm

+++
Vakar, ap kādiem 19.30 dodties uz mājuptransportu, laukumā starp divām gājēju pārejām iepretim t/c Origo, kur, kā zināms, ir varena ļaužu kustība ik brīdi, un kur tagad saceltas visādas būdeles, kas aicināt aicina samērā lēti un ātri iekost un iemest ceļakāju, pamanīju samērā interesantu un aizraujošu, kaut arī nožēlojamu ainu:
jauns vīrietis, solīdi ģērbies, un jauna sieviete, arī saģērbusies tiešām normāli, it kā nekas īpašs, divi starp daudziem, tomēr uzmanību piesaistīja vīrieša izteiktā frāze, kuru šamējais tomēr neprata pateikt pietiekami klusu, vai arī mana dzirde ir ūber: "Labāk apsēdies, lai...," [frāze gan tika izteikta krievu mēlē] īsti nesaklausīju nobeigumu, bet visdrīzāk bija domāts, lai ir pamanāmāk un nepazūd pūlī, vai arī lai iežēlinātu vairāk cilvēku, pēc loģikas spriežot, kkas no šīs sērijas. Sieviete apsēžas, nez, uz savas somiņas vai kartona paliktņa, veikli izvelk no somas kartona plāksni ar kkādu uzrakstu sarkaniem burtiem. Biju jau ticis līdz gājēju pārejai, kad kaut kas man tomēr lika [visdrīzāk jau tā pati ziņkāre] griezties atpakaļ. Notikumi risinājās zibenīgi - vīrieša, kurš bija ierādījis sievietei, kādu pozu uz trotuāra labāk ieņemt, protams, nekur vairs nebija [iespējams, bija iegājis paņemt ceļakāju vai uzkost kādu sardeli], toties pie sievietes jau bija piesteidzies kāds cits "mužiks", gan ne tik ieturēti apģērbies, proti - ziemas nāģenē un sarkanu treniņtērpu apvilcies. Lieki piebilst, ka kartona plāksne zibenīgi pazuda sievietes somā. Sākumā nesapratu, kāpēc tik dīvaina reakcija, un biju jau gatavs dot zobu, ka notiek filmēšana ar slēpto kameru kādai underground filmai, kad pamanīju pretējā ielas pusē municipālos policistus, kas šo izrādi, kā izskatījās, pat nebija piefiksējuši, un devās apgaitā pavisam uz citu pusi.
Tas bija viens moments, kad "mužiks" ar sievieti jau bija ielas citā pusē, un snaikstījās, skatieniem pavadot neko nenojautošos policistus. Tad, tāpat turpinot snaikstīties, devās atpakaļ ieņemt "darba vietu".
Secinājumi:
pieļauju, ka uz kartona plāksnes varētu būt rakstīts kkas no sērijas par pieciem bērniem un bezdarbu u.t.t. Protams, mēs nezinām, kāds patiesībā ir šo cilvēku materiālais stāvoklis, tomēr no malas tas izskatījās pēc sutenerisma, ja šajā gadījumā to tā var saukt. Neņemos spriest, cik šādā "darbā" ikdienā nopelna sieviete, cik - solīdi ģērbtais kungs, cik - treniņtērpā ģērbtais vīrs.
Kas tas, pie velna vispār tāds ir?
Jā, tāpēc laikam es labāk iemetu naudu uz ielas spēlējošam akkordeonistam.
Tags:

Link | ieķērkt | Add to Memories


Comments {4}

vilkate

(bez virsraksta)

from: [info]vilkate
date: Feb. 8., 2011 - 02:42 pm
Link

Kad satiksimies, varēšu tev pastāstīt, kas un kā.

Atbildēt