- Cepti kartupeļi Usnes stail:
- 4.3.14 17:51
- Ņem pēdējos kartupeļus, mazāko atdod sunei sagrauzt, pārējos mizo un sagriež škēlēs, kā arī divas lielas daivas ķiploku.
Paralēli uzlej saulpuķu eļļu pannai un liek sildīties.
Kad panna karsta, ber virsū larpeļus, ķiplokus, uzber rupjo sāli, cep.
Pie apmaisīšanas pieber citronpiparus arī pēdējos, cep.
Apmaisa vēlreiz, cep.
Šoreiz pirms maisīšanad uzliek divas karotes meduss, pasilda, kad izskusis apmaisa, cep.
Pievieno pēdējo mājā atrodamo balzāmetiķa šļuku, cep līdz karamelizējušies un gatavi.
Ēd, vērojot saulrietu. - 7 rakstair doma
- 4.3.14 18:04
-
jup, šito varētu pagatavot. tikai etiķa un suņa naf.
- Atbildēt
- 4.3.14 18:21
-
suni varu aizlienēt
ar etiķi švakāk - Atbildēt
- 4.3.14 18:36
-
interesants variants karpeļcepšanai..
nedomāju, ka es par to iefanotu, jo pašai negaršo cepti ķiploki un viss, kas ir salds - bet iespējams pamēgināšu šito iebarot savai milzu veģetāriešu ģimenei, lai notestē :) paldies par ideju :) - Atbildēt
- 4.3.14 18:49
-
Tur var variēt ar ķiploku daudzumu u.c. arī asumu, medu tik cik karamelei.
Vārdu sakot, lai dzīvo čujs un izjūta. - Atbildēt
- 4.3.14 18:54
-
man asums tīk un arī ķiploks ļoti garšo, tikai ne cepts - tas šķebina :/
domāju varētu arī pamēģināt puravdaivas vai vienkārši sīpolu karamelizēt - bet nu tas viss ar saldumu saistīts, pat ja ar nelielu, tapat saldu :)
Bet tas nekas - ja recepte ne gluži man, visticamāk mūsu saime šo ļoti novērtēs :) - Atbildēt
- 4.3.14 20:12
-
izklausās super.
/ pēc šī izlasīšanas man likās ka karoti medus var pielikt rīsiem, kuriem par daudz masala piebērusies , ir ok - Atbildēt
- 4.3.14 20:17
-
laba doma!
- Atbildēt