nākotnes · atmiņu · pieraksti


Komentāri

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Priekšnieks - ebrejs no bagātas ģimenes. Dīvainā kārtā, labs matemātikā, slikts loģikā. Kā viņš pats saka - "Es reizēm jūtu, ka esmu īsts žīds - paņemu rokās žuksni naudas un uzreiz zinu, cik tur ir - nav nemaz jāskaita! ". Viegli aizsvilstas.

Advokāts - kā smejies, ir it kā no "Krusttēva" izkāpis. Veca itāļa nobružātā seja, nenosakāmas formas ķermenis ietērpts trenniņtērpā ( jo ir sestdiena! ) un rokā ( un gaisā ap ) - cigārs. Runas tik par un ap - tam tur miljons, tas tam tur miljonu, investējam tur, ieberžam šitam... " tā lai viss legāli, tas mans darbs! "

Uzdevums - 1) Priekšniekam - Izveidot formulu, pēc kuras aprēķinātu naudas summu, kas ikmēnesi jāizdala mūziķiem.
2) Advokātam - uzlikt to uz papīra.

Darbība - 1) Priekšnieks, kas ir pilnīgi drošs par savu formulu, bet diemžēl nemāk to mierīgi, lēni un pareizi izskaidrot.
2) Advokāts, kam nav pacietības un kura iekšējais itālis ar rokām gaisā tirinās pa telpu un žļambā neaizdegto cigāru. Ar vienu kāju jau stiepjas uz durvju pusi.

Atrisinājums - Unamade, kas beigās uzzīmē shēmu, visus izdomātos piemēru skaitļus nonivelējot uz kaut ko saprotamu, atrod problēmu, saprot, ka abiem bija taisnība un abi kļūdījās.
Visi laimīgi!

* * *

Read Comments

* * *

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: