- 11/24/11 08:51 pm
- Nepērc paciņu rīsus! Ņem parastus rīsus, jebkurus, apaļus vai gargraudu, vai ar aromātu, kā Basmati vai Jasmīnu rīsi. Katlā ielej drusku eļļas, minimāli, apep tur sīpolus, garšvielas (pēc gaumes - var likt drusku kardemona, kurkumu, sezamu, var piebērt zemesriekstus, var kādu bārbeļu ogu, var iebērt saujiņu dzelteno šķelto zirņu), tad ieber katlā rīsus un viņus arī "apcep" - tā ka lai paliek drusku zeltani. Tad gāz virsū ūdeni apmēram tik, cik ir rīsu, drusku pavāri, tad nogriez uguni, uzliec vāku, varbūt piesedz ar kādu dvielīti un rīsi paši oagatavosies, viss ūdens uzsūksies, rīsi būs irdeni un garšīgi pēc kādām 20 min.