Ugunszirga kolektīvās saskarsmes seansi - Žagariņu recepte lielai cilvēku grupai [entries|archive|friends|userinfo]
MikusR

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Skaties un redzi ]

Žagariņu recepte lielai cilvēku grupai [Mar. 10th, 2024|03:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

https://www.delfi.lv/tasty/49263051/receptes/56352336/vecmaminas-atminu-stasti-un-bernibas-naska-zagarinu-recepte

Sastāvdaļas

500 g
milti
4 ĒK
cukurs
0.5 TK
sāls
1 gab.
paciņa sausā maizes rauga
350 ml
silts ūdens
eļļa (fritēšanai)
pūdercukurs

Sagatavošana
1
Miltus, cukuru, sāli, sauso maizes raugu ieliek bļodā un apmaisa. Palēnām pielej silto ūdeni, apmaisa ar koka karoti. Tiklīdz viss sāk kļūt biezāks, ņem talkā rokas un visu mīklu mīca, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

2
Kad mīkla ir gatava un pie pirkstiem vairs nelīp tik ļoti, to atstāj uz 40 minūtēm siltumā, lai tā uzbriest.

3
Paņem pusi no mīklas un izrullē. Griež loksnītes divu centimetru platumā, pēc tam pa diaognāli pārgriež trīs daļās un veic mazu iegriezumu katra taisnstūra vidū. Ņem divas mazās loksnītes un pašus galiņus izvelk caur veikto iegriezumu, tādejādi izveidojot žagariņa veida formu.

4
Eļļu silda, līdz tā ir sasniegusi 170-180 grādu karstumu. To var pārbaudīt ar virtuves termometru, vai arī – iemeto mazu mīklas pikucīti eļē un gaidīt, līdz tas uzpeld augšā.

5
Žagariņus cep 3-5 minūtes, līdz zeltaini brūni no abām pusēm. Tos noliek atsevišķā paplātē (ar papīra dvieļiem uz tās) un pārkaisa ar pūdercukuru.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]employed
Date:April 23rd, 2024 - 04:48 pm
(Link)
Kas te par Pavāriju iestājusies?
[User Picture]
From:[info]ugunszirgs
Date:April 23rd, 2024 - 09:03 pm

Pa-Vā-Rija : )

(Link)
Katram savs (traģisks)(C)mamma.

Iepriekš arī ne tas vien : )