atdzimšana

sastingums

sastingums

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Brīžos, kad jūtos nu tā.. nu šitā! Neapmierināta ar sevi, vīlusies, nedroša, sastingusi, darboties nespējīga utt. Es sāku veidot iekšējos dialogus 2. personas skatījumā uz sevi. Un tad atbildu... Parasti šie dialogi ir strīdi, piezīmes, dzēlības, bakstīšana, aizrādījumi un uzbraucieni.

Ja kādam tas ko izsaka, varu dot norādi uz iepriekšējo postu spama blogā - jautājums "varbūt pietiks?" ir kluss, ļoti īss, bet labs piemērs. Šos dialogus es parasti cenšos nepieļaut, vismaz pēdējā gada laikā vairs ne. Bet es lieliski jūtu, kad tie atkal grib veidoties. Varbūt nevajag viņus apcirpt? Ļaut pašai sev riktīgi sabraukt augumā? Bet kāda no tā jēga? Esmu redzējusi, daudz citu cilvēku, kas brauc sev augumā no laika gala, jēgas manuprāt nekādas.

Nē, es esmu ļoti laimīga persona, tik šobrīd jūtos tā ne pārāk.

Vai jūs zinājāt, ka informācija, kuru es pa laikam te rakstu, ir ļoti, ļoti vērtīga? Un man būtu patiess prieks, ja jūs to nemācētu efektīvi izmantot.

Īstenībā man ir daudz dažādu labu rīku. Bet sūdīgos momentos negribas izmantot nevienu no tiem, lai gan es zinu 100%, ka vismaz daži iedabosies noteikti.

Kad es iemācīšos vajadzīgos momentos pielietot visu to, ko es zinu... Tad es būšu supercilvēks. Zināšanas ir tukšas, ja nav gudrības (spējas šīs zināšanas pielietot).

(informācija->zināšanas->gudrība)

Dzīve nav par mērķiem, to sasniegšanu. Dzīve ir par sajūtām, kuras tev rodas, kad dzīvo. Jebkurā darbībā vissvarīgākais ir sajūta, ne galarezultāts.

Laikam man pietiek. Es eju darīt.

Ja kādam, kas piebilstams, labprāt uzklausīšu, kas zin - varbūt man noderēs. ;)
Veiksmīgu dienu!

upd: Es gāju, lai darītu, bet datorklase bij aizņemta. Ļoti, ļoti interesanti. Toties jūtos es nesalīdzināmi labāk. :))
  • :) sanāca smiekli par šito teikumu "Un man būtu patiess prieks, ja jūs to nemācētu efektīvi izmantot."
    zinot cik ilgu laiku prasa šīs visas sistēmas ieintegrēšana varu derēt, ka lielākā daļa to nemāk efektīvi izmantot.
    Arī es..., jo lai gan ļoti daudz ko zinu... tā tomēr ir tikai zināšana... nevis gudrība :)
    • :D
      Tāpēc es jūtos samērā droša, zinot, ka lielākā daļa to nemāk. :D
    • par ko vispār ir runa? :D
      • Tumsone? Kā tu paskaidrotu, par ko iet runa?
        Man jau patīk to visu nosaukt vienā jēdzienā "Personal development", bet šis jēdziens ir tik plašs, ka cilvēkam, kurš ar to nav saskāries varētu nebūt skaidrs, kas viss zem tā visa slēpjas.
        • :D Īstenībā es gribēju cilvēku atstāt neziņā.

          Bet ja tā mēģinātu paskaidrot... Hm... Nu kaut kā tā, ka izprotot tā kā ir būvēta cilvēka personība ir ļoti viegli ar to manipulēt. Vienalga vai to cilvēks pats dara vai kāds cits (pirmais solis un vieglākais - manipulēt pašam ar sevi). Bet lai uzbūvētu pietiekami precīzu personības portretu ir vajadzīgs ļoti daudz informācijas. Turklāt jābūt zināšanām attiecīgajā jomā, lai spētu šo info sastrukturizēt. Pluss jābūt gudrībai, lai mācētu šīs zināšanas izmantot. Nu kaut kā tā.

          Ja par mani, tad man ir nelielas zināšanas un pati sevi jau māku pārveidot pamazām. Par citiem es vienkārši vēl tik vācu info. Tā ka šajā ziņā arī es esmu drošs cilvēks pagaidām, jo izmantot to nemāku. :)

          Jap... un savukārt ja izņem manu paplašinājumu manipulēt ar citiem un paliek tikai manipulēt ar sevi... nu tad tas savukārt ir "Personal development" ;)
          • hmm... vārds "manipulēt" manām ausīm izklausās pārlieku... skarbi. Nekad neesmu vēlējusies "manipulēt" ar cilvēkiem... viss ko es vēlos, lai viņi censtos būt labākie-viņi-kādi-ir-iespējami, gluži tāpatās kā es cenšos būt labākā-es-kāda-ir-iespējama :)
            • Es zinu, ka šis vārds izklausās ļoti nesmuki, bet piemērotu sinonīmu es tam neesmu atradusi.

              Es pat esmu diskutējusi ar savu istabasbiedreni par šo vārdu. Es to uztveru kaut kā pavisam savādāk. Ja ir kāds skumjš cilvēks, un es sāku izmantot tehnikas (smīdināšana), lai viņš kļūtu priecīgāks, tā arī ir manipulēšana.

              Un man savukārt ļoti patīk likt cilvēkiem justies labi.

              Es zinu, ka tas nav vispārizplatīts uzskats un pieņēmums, bet man ir tā - ir divi veidi kā cilvēkus ietekmēt - manipulējot ar viņiem, piespiežot darīt to, ko gribu, lai dara.
              Man ļoti nepatīk piespiešana.
              Turklāt man ļoti patīk, ka es lieku cilvēkam domāt. (Jap, arī likt cilvēkiem domāt ir manipulācija)

              Manipulācija ir viss tas, ko es daru apzināti (arī neapzināti), lai ietekmētu cilvēku rīcību. Lai viņi pasmaidītu, sāktu domāt, pārdomātu dzīvi, izvēlētos sev tīkamāko ceļu, lai pamodinātu, lai viņi sāktu kustēties, lai justos labi, lai... nu piedomā pati! ;)

              Un tas, ko cilvēks izvēlēsies, man nav svarīgi, man ir svarīgi, lai cilvēks domātu un izdomātu un izvēlētos, nevis klusi pakļautos dzīves straumei. Man ir svarīgi, lai cilvēks apzināti iesāk procesu, nevis padodas un klusi eksistē. Man nav svarīgs mērķis, bet tas, ka cilvēks kaut ko dara. (Un te atkal nonākam pie jau apspriestas tēmas - svarīgāks ir process nevis galarezultāts)

              Un vēl kā piebilde, lai nav pārpratumu - es reti, kad gribu, lai cilvēki rīkotos man vēlamajā virzienā. Man labāk patīk, ja viņiem pašiem ir galva uz pleciem.

              Un vēl piebilde - man nepatīk melot un es šķiet pat to nemāku darīt. Man patīk godīgums un atklātums, bet tas nebūt neizslēdz manipulēšanas iespēju. Var manipulēt ar cilvēkiem arī runājot tikai taisnību.

              Heh. Šis ir grūti paskaidrojams temats. Tāpēc vārdu manipulēt es pārāk bieži neizmantoju, savādāk atkal jāskaidro viss šis garais penteris. :D
Powered by Sviesta Ciba