atdzimšana

Post a comment

Es zinu, ka šis vārds izklausās ļoti nesmuki, bet piemērotu sinonīmu es tam neesmu atradusi.

Es pat esmu diskutējusi ar savu istabasbiedreni par šo vārdu. Es to uztveru kaut kā pavisam savādāk. Ja ir kāds skumjš cilvēks, un es sāku izmantot tehnikas (smīdināšana), lai viņš kļūtu priecīgāks, tā arī ir manipulēšana.

Un man savukārt ļoti patīk likt cilvēkiem justies labi.

Es zinu, ka tas nav vispārizplatīts uzskats un pieņēmums, bet man ir tā - ir divi veidi kā cilvēkus ietekmēt - manipulējot ar viņiem, piespiežot darīt to, ko gribu, lai dara.
Man ļoti nepatīk piespiešana.
Turklāt man ļoti patīk, ka es lieku cilvēkam domāt. (Jap, arī likt cilvēkiem domāt ir manipulācija)

Manipulācija ir viss tas, ko es daru apzināti (arī neapzināti), lai ietekmētu cilvēku rīcību. Lai viņi pasmaidītu, sāktu domāt, pārdomātu dzīvi, izvēlētos sev tīkamāko ceļu, lai pamodinātu, lai viņi sāktu kustēties, lai justos labi, lai... nu piedomā pati! ;)

Un tas, ko cilvēks izvēlēsies, man nav svarīgi, man ir svarīgi, lai cilvēks domātu un izdomātu un izvēlētos, nevis klusi pakļautos dzīves straumei. Man ir svarīgi, lai cilvēks apzināti iesāk procesu, nevis padodas un klusi eksistē. Man nav svarīgs mērķis, bet tas, ka cilvēks kaut ko dara. (Un te atkal nonākam pie jau apspriestas tēmas - svarīgāks ir process nevis galarezultāts)

Un vēl kā piebilde, lai nav pārpratumu - es reti, kad gribu, lai cilvēki rīkotos man vēlamajā virzienā. Man labāk patīk, ja viņiem pašiem ir galva uz pleciem.

Un vēl piebilde - man nepatīk melot un es šķiet pat to nemāku darīt. Man patīk godīgums un atklātums, bet tas nebūt neizslēdz manipulēšanas iespēju. Var manipulēt ar cilvēkiem arī runājot tikai taisnību.

Heh. Šis ir grūti paskaidrojams temats. Tāpēc vārdu manipulēt es pārāk bieži neizmantoju, savādāk atkal jāskaidro viss šis garais penteris. :D
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Powered by Sviesta Ciba