Dance me to the end of love - Parunāsim par Nīči!

About Parunāsim par Nīči!

Previous Entry Parunāsim par Nīči!Oct. 17th, 2008 @ 06:47 pm Next Entry
Apburbuļojoša atskārsme, ka šeit mans visu garais un sirdi plosošais teksts vienkārši ir pazudis, bet ne jau par to es šoreiz gribēju runāt....

Jo vairāk lasu Nīči, jo vairāk man liekas (Kaut gan tā man likās jau krietni sen atpakaļ), ka viņš vienkārši ir kļuvis par modes lietu un, ka nekā tāda "vauuu" tur nav, tas pats Šopenhauers, no kura Nīče ir ļoti iespaidojies, daudzko ir pateicis labāk (Kaut gan tas ir tīri individuāli). Respektīvi, es gribēju teikt, ka daudzas lietas ir kļuvušas par tādu kā popkultūras klišeju (Piemēram, ja runā kaut vai par to pašu Nīči un to, kā viņa filosofijas vispārzināmās iezīmes tiek izmantotas kaut vai kino kā kāda varoņa raksturojoši elementi).
Balsis galvā un aiz tās: Manic street preachers- Removables
Tags:
(noņurdies jel!)
[User Picture Icon]
From:[info]peepingtom
Date: October 17th, 2008 - 08:02 pm
(Link)
tieši tāpēc es Niči nelasu. nu kad vajadzēs studijām, tad lasīšu, bet no brīvas gribas n e p a r k o.. :)
[User Picture Icon]
From:[info]traksaule
Date: October 18th, 2008 - 05:01 pm
(Link)
Nu, kaut kad biju paņēmusi (Pamatskolā) viņu lasīt no brīvas gribas, bet tagad paņēmu kursadarbu "Atsauces uz Nīčes filosofiju Džeka Londona darbos" :)
[User Picture Icon]
From:[info]bird_cherry
Date: October 17th, 2008 - 10:17 pm
(Link)
Neesmu nekāda speciāliste, bet man jau ar šķiet, ka nekāda vau! tur nav, lai gan pats Nīče bija, nu teiksim, ārkārtīgi pašpārliecināts un domāja, ka viņa flozofija ir baigais apvērsums un gaisma nākotnei.
Man liekas, ka viņš ir kļuvis par modes lietu, jo daudzas viņa idejas ir tādas pabrutālas un/vai ne tādas, kam piekristu lielais vairums.. līdz ar to tas ir it kā mietpilsoņus šokējoši, un, tā kā tieši to mūsdienās popularitātes veicināšanai bieži piekopj, Nīči var ērti izmantot.
[User Picture Icon]
From:[info]traksaule
Date: October 18th, 2008 - 05:00 pm
(Link)
Tur es piekrītu, lai gan, kā teicu, tās pašas "šokējošās" idejas daudz labāk pirms viņa ir izteicis tp Šopenhauers.
(noņurdies jel!)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba