xxl - back to basics [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

back to basics [May. 16th, 2010|06:21 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lai vai cik vaniļas cukuru pērc, tas vienmēr aptrūkstas!
Bet lai vai kā - pašlaik gremoju pirmo rabarbermaizi šogad.
Jau otro dienu nodarbojos ar kulināriskām izvirtībām. Tik pa virtuvi, kā godīgai sievai klājas. Rīt jābrauc pakaļ trim kazlēniem (nē, vilkam nē, tikai kazlēniem). Un tā kā cilvēks atdod kazas par baltu velti, tad man tā kā nejērti tukšām rokām, tad nu es to rabarbermaizi un pieneņu "medu"...

Bet tās kulināriskās izvirtības patiesībā sanāca diezgan ekonomiskas. Stipri lētāk, nekā, ja kā agrāk pirktu rimīti gatavu krēmu, cepumus, maizītes un gaļu. Tagadiņ cenšos nepirkt neko, ko pate varu sataisīt. Pērku tikai sastāvdaļas - nu tur olas, miltus, cukuru utml.

Vot vakar - cepumi - milti, 6 olas, 200g cukurs, sviesc. Tobiš no šī mēneša budžeta tas prasīja 70 sant sviestam un tjipa 50 sant olām. Pārējais - no uzkrājumiem.
No cepumiem palika pāri olu dzeltenumi, no tiem tapa olu krēms, kas atkal neko nemaksāja, jo piens kazas, bet stērķele no krājumiem. Nu ja nu vienīgi tie 3 gabaliņi melnās šokolādes, ko sarīvēju pa virsu.
Tad vēl aizvakardienas uzputenis, kas maksāja tikai elektrību (20 Ls mēnesī ar visām zaptēm sanāk), jo tapa no zaptes un mannas krājumiem.
Tad vēl dārzeņu zupa - Ls 0,50 buljōna kauli un dārzeņi no krājumiem. Kad būs savi burkāni, tad vispār...
Šodien tapušās rabarbermaizes - milti nu 25 sant, piens kazas, cukurs arī tjipa 40 sant, olas 60 sant, biš krējums.
Vēl savārīju rīsus + gaļas mērci, kas arī kopā ir zem Ls 2.

Nu vot - riktīgi labi! Badā neesam.
Oi, oi, ka tik nu pietiktu spēka šitā šmorējot un traukus mazgājot(vot galvenā nelāgā blakusparādība tam visam - tie trauki)!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:May 16th, 2010 - 07:37 pm
(Link)
Mja, sāku Tavu vīru apskaust ;)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:May 16th, 2010 - 07:58 pm
(Link)
:D