xxl - Oi, kā negribās... [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Oi, kā negribās... [Nov. 17th, 2006|12:18 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:November 20th, 2006 - 12:30 pm
(Link)
Satraukšanās vai nē ir Tavā ziņā :)
Redzi, teorija saka, nelikt publiskus serverus aiz ugunsmūra kopā ar pārējo lokālo tīklu. Tāpēc jau ir izdomāta DMZ. Publiskie serveri, lai cik aizsargāti, tiek uzskatīti par vājo punktu. Un, ja kāds gudrinieks iekļūs Tavā meila vai veba serverī un tas būs vienā segmentā ar pārējo tīklu, vari uzskatīt, ka tīkls pieder viņam, jo galvenais jau ir tikt cauri mūrim.
Var likt publiskos serverus ārpus ugunsmūra, bet labāk tomēr iekšpusē, bet atsevišķā dārziņā, DMZ saucas. Tā Tu atdali to no LAN un arī no Interneta. Sliktais puika tad var pārņemt tikai publisko serveri, bet LAN vēl joprojām ir aiz mūra, zaudējumi noteikti būs mazāki. Tas tā, no teorijas. Bet praksē, protams, var visādi izdomāt, ja nav slinkums. Man, tieši domāšanas slinkuma pēc vislabāk patīk, ja ar publiskajiem servisiem, meilu, vebu, ftp, nodarbojas IPS.
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:November 20th, 2006 - 12:40 pm
(Link)
Jā, to teoriju es visu zinu, paldies :)

Redz es tik paviegli pret to izturos tāpēc, ka tas ir Lotus. Tjipa Exidžens man ir iedvesis pārliecību, ka tas ir superdrošs pasākums.
Un vai par "publisku" viņu maz var saukt... Mailus es uz viņu saņemu tikai tāpēc, ka provaiders man viņus forwardē.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:November 20th, 2006 - 02:05 pm
(Link)
Nu re, pamazām tiekam skaidrībā. Notis jau maz kuru interesē, tiešām. Cita lieta ir vebserveris, attaisi tik 80 portu, redzēsi, kā ugunsmūra logfailos aktivitāte augs :) Man sen atpakaļ, kad vēl strādāju ar iezvanu un vebserveris bija tikai iekšējai lietošanai, vienalga ik pa brīdim kāds provēja skriptus laist, bija jau kārdinoši, WinNT ar IIS 2.0 un nekāda ugunsmūra ;)