xxl - tas pats [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tas pats [Jan. 19th, 2006|11:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |busy]

Tak vot!
Jautāsiet, kur es pazudu? Da nekur - tepat vien cīnos ar serveriem. Jā, nu jau daudzskaitlī.

Uzdevums bija vienu serveri sadalīt divos - domino un failu serverī, kam abiem ir spoguļoti diski + ieviest jaunu antivīrusu un citus navarotus no Trend Micro sērijas.
Un tas viss bija jāizdara darba laikā, nenograujot visa biroja darbību.

Tjipa izdevās (ar dažiem starpgadījumiem).

Protams, konstatēju kārtējo reizi, ka useri ir vrednije sozdaņija, kā vienā viedā datõrgrāmatā bija teikts. Ja tu viņiem izstāsti, lai nelien vecajā projektu folderī, tad noteikti tur kāds ielīdīs, labi pastrādās un pēc tam brīnīsies, a kur ta faili...
Ja tu visiem izstāstīsi, kā tikt pie jaunajiem failiem, vienmēr vismaz 30% ļaužu netiks galā vai aizmirsīs paroli - kāda parole? Man neviens neko neteica! Ak, tā parole! Ai, es kaut kur pierakstīju, ai da neatceros kur.

Bļe!

Ā, če! Un Windows Server 2003 nelaiž iekšā userus bez paroles. Un nekur, protams, tas lieliem burtiem nav rakstīts. I es brīnos, kāpēc netiek iekšā. Tjipa user accounts izveidots, visi porti vaļā. Nu kas i!

Un folderiem rēgojas read only ķeksītis un to nevar dabūt nost - arī čerez cmd -r.

Un piespiest klausīt provaidera večus arī ir šausmīgi smags darbs. Mums ir tā - uz viena servera Virus wall, kas skanē mailu un tad pārsūta uz Domino serveri, kas ir citā kastē.
Es provaiderim saku, lai fwd manu mailu uz, pieņemsim, es@myserver.domain.lv uz ip zzz.zzz.zzz.zzz
Šamie nopingo zzz.zzz.zzz.zzz, konstatē, ka tā kaste saucas myserver2, konstatē, ka es dura un fwd uz es@myserver2.domain.lv
I es sēdu un brīnos nafig maili pazuda.

Dzinu pēdas. Tikai pateicoties Virus Wall atkodu, kur kļūda. Pēc izķertajiem spamiem varēja redzēt, ka iet uz myserver2. Izstrīdējos ar provaideriem - šie ni un ni, viņiem serveris tādā ip neuzrādoties. Beigās laikam nosprieda - nu i pati vainīga un forwardēja gan.

Tas bija tā pat kā iestāstīt datõrvīram ar n gadu pieredzi, ka mēdz būt tīkla printeri, kam nav jabūt piesaistītam konkrētam datoram.

Nu labi - tad nākamā problēma, kur palikuši tie nepareizi fwdētie, kas nav spams?
Jo provaideris izsūtījis, pie viņiem nav. Trend Micro izskanējis, izķēris spamu un nespamu nosūtījis uz nepareizo adresi Domino serverim.
Noskaidrojās, ka Trend Micro esot folderītis, kur bad maili krājas. Ņēmu pa vienam, vēru vaļā ar notepadu, pārrakstīju adresi un iemetu deliverējamo mailu folderī. To brīnumu - aizgāja!

Vot!

Un tad vēl palaidu shadow copijas uz servera. Aprakstīts jau smuki un izklausās visnotaļ noderīgi. Redzēs, kā darbosies.

Enī sadžešans vai coments?

Ieviest kvs varbūt?


Ak, jā, lai pārnestu domino serveri uz citu kasti, vispirms ir japārkopē data folderi (gan domino data, gan lotus data) un tikai tad jāinstalē, lai saglabātos visa vecā konfigurācija, nevis otrādi, kā tas dažuviet rakstīts.
linkpost comment

Comments:
From:[info]
Date:January 20th, 2006 - 12:11 am
(Link)
nekaa nesapratu :DD
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:January 20th, 2006 - 12:22 am
(Link)
Īss kopsavilkums - esmu bišku sašuvusies ar darbiem, bet nekas - izķeipšu.
[User Picture]
From:[info]nfoworm
Date:January 20th, 2006 - 09:13 am
(Link)
Jums ko Domino bija apvienots ar failu serveri??? It's wrong by default :)

Shadow copijas ... hm - vai ir jeega? Labaak tad to dariit uz MTA, less trouble, less hassle.

Un nafig tev kvs? :) Tas ir tikai liekas probleemas :)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:January 20th, 2006 - 09:40 am
(Link)
"Two in one" nebija nemaz tik slikti. Kaut vai tāpēc, ka sākumā bija kādi 5 useri. Tagad ir jau pie 30, tāpēc jau tika tās lietas nodalītas.

Tās shadow kopijas varētu noderēt, jo uz failu servera muždien kaut kas pazūd. Kāds nokar datoru un tad vaimanā, ka kaut kas pazudis. Tjipa pāris stundu darbs tutū.

KVS te ievieš neatkarīgi no manis. Pagaidām visās pārējās jomās. Droši vien KVS garā roka agrāk vai vēlāk mani aizsniegs :/
[User Picture]
From:[info]ld
Date:January 20th, 2006 - 09:25 am
(Link)
malacis meitene!
to izdariit ir viens, bet taa smuki aprakstiit arii - cepuri nost :)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:January 20th, 2006 - 09:29 am
(Link)
:)