« previous entry | next entry »
16.. Aug, 2020 | 01:10 pm

Kā pagatavot kabačus (arī cukini. ērtības dēļ sauksim visus turpmāk par kabačiem):
1) svaigu kabaču "spageti" vai vnk mazus gabaliņus kā salātu sastāvdaļu
2) uz lielas uguns ātri apcept ceturtdaļšķēles (lai neizšķīst un ir garšīgi)
3) pildīt "laiviņas"
4) cept kabaču vai kabaču/kartupeļu pankūkas
5) savārīt kopā ar tomātiem un burkāniem, sanāk manas bērnības mīļākais ķomsis, ko aukstu likt uz baltmaizes vai siltu ēst vakariņās vai likt burkās ziemai
6) vārīt ziemai - paprika+čili+kabači
7) saldēt (ceturtdaļšķēles un rīvētus)
ko vēl??? viss augstākminētais jau izmēģināts.

ja nu kas, par_velti komūnā jau ierakstīju, bet man ir izaudzis ļ. daudz kabaču, varu kādam piešķirt!
Tags:

Klik | Izteikties | Add to Memories


Comments {12}

ro

from: [info]roncijs
date: 16.. Aug, 2020 - 06:41 pm
Klik

nu, var vēl kaut cik biezas šķēles cept uz grila. var arī nepildīt laiviņas, var pildīt resnus galiņus. un var arī sarullēt plānas šķēles rullīšos (ar fetu, teiksim).

Atbildēt | Kārlis Streips


t

from: [info]tiga
date: 17.. Aug, 2020 - 08:39 am
Klik

AK JĀ. Grilu es aizmirsu, bet tas arī ir darīts šovasar, jau vairākas reizes! Paldies par rullīšu ideju, varētu būt laba uzkoda. Jāpagūglē pildījumi.

Atbildēt | Iepriekšējais