Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - Demogrāfiskā bedre?

22. Jul 2008 14:56 Demogrāfiskā bedre?

`Mēs esam demogrāfiskās bedres sākumposmā.. Tuvākajos gados trūks studentu.. Nav jaunatnes, būs grūti laiki..`

Bet šodien - LU jauno studentu uzņemšanas pirmajā dienā - pie LU bija vērojama rinda. Ņemot vērā, ka uzņemšanas procedūra tiek organizēta garderobē, jau rinda, kas sniedzas pat ārpus LU telpām, būtu pārāk liela, lai tādi kā es vēlētos tādā stāvēt. Taču jau pērngad bija vērojama rinda, kas ne vien stiepās ārā līdz pat Raiņa bulvārim, bet arī pa trotuāru līdz Arhitektu ielai un pat vēl dažus metrus pa to.. Taču šodien tie studenti, kas atradās tajā rindas vietā, kur satiekas Raiņa bulvāris ar Arhitektu ielu, vēl varēja justies tīri laimīgi, jo rinda, cik es to redzēju, stiepās vēl.. visas Arhitektu ielas garumā līdz pat Merķeļa ielai.. Bet agrāk rīta pusē esot bijusi vēl pa Merķeļa ielu līdz LU otras puses durvīm.. Tā neko. Pa radio teica, ka studēt gribētāji esot sākuši pulcēties jau 5:30 rītā..

Nejauši dzirdēju kādu tipu, kas, jau dabūjis kāroto, bija iznācis ārā no LU ēkas un sarunājās ar kādu savu paziņu, kas atradās rindā tieši pie pašām LU durvīm: `No šīs vietas vēl jāstāv kādu stundu`..

2 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]sandis_ir
Datums:22. Jūlijs 2008 - 18:47
(Link)
Ja LU būtu normāla, moderna mūsdienu universitāte, tad reģistrācija varētu notikt elektroniski. Bet tā kā valda atpalicība, tad jāstāv vairākas stundas garā rindā. Mēģinot iesniegt dokumentus un attopoties šādas rindas galā sāktu domāt vai šāda attieksme pret studentiem liecina par labu augstskolu.
No:[info]minikin
Datums:23. Jūlijs 2008 - 14:10
(Link)
Man liekas, ka te ir vaina ne tik ļoti tehnoloģijā, bet gan pašu jauniešu prātos... Kad es savulaik stājos (un es esmu to gadu bērns, kad dzima diezgan...), gāju pirmspēdējā pieteikšanās dienā kādos 15 vai 16 dienā, nostāvēju 30 min (kas jau man likās par traku) un miers. (Rinda gals bija iekš LU, vestibilā.) Izskatās, ka paši saceļ to ažiotāžu. Kāds man var paskaidrot, cik nenormālam jābūt, lai 5.30 (!!!!!!) stāvētu pie LU, ja reģistrācija, ja nekļūdos, sākas tikai 9:00??? No manas mājas ar sabiedrisko nemaz uz 5:30 līdz centram nevar tikt... un vispār - dzelžaina loģika - ierasties 5:30, lai nostāvētu 3,5 h... vēl pirms ir rinda, vnk nostāv]et pie durvīm 3,5 h... :D
Tā ir mūsu saprātīgā studēt gribošā jaunatne :)