Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - Iespēja izteikties!

16. Maijs 2008 15:31 Iespēja izteikties!

Man pēc nepilnām divām nedēļām jāuzstājas ar runu doktorantu seminārā. Runai oficiāli jābūt par Jack Edmonds slavenāko rakstu `Paths, Trees, and Flowers`, kas tapis 1965. gadā, un par to, kā šis raksts turpmāk ietekmējis matemātikas un/vai datorzinātņu attīstību.

Tā kā šobrīd nodarbojos ar informācijas ievākšanu par šo tēmu, tad, lūdzu, rakstiet komentāros, savas domas/idejas/viedokļus/faktus par šīm lietām - vai nu par pašu Kanādiešu matemātiķi Jack Edmonds, vai par viņa darbiem kopumā, vai par tieši šo viņa darbu, vai kādus faktus no viņa biogrāfijas, vai kādus interesantus stāstus par viņu vai viņa izpildījumā, vai (kas būtu vislabāk) par to, kādu ietekmi šis viņa raksts atstājis uz tālākajiem matemātiķiem un datorzinātniekiem - vai nu Jūsu pašu domas vai kādu citu slavenu personu citāti.

Piemēram, konkrētas lietas - nevarēju ātrumā atrast viņa doktora disertācijas tēmu, kā arī viņa bildes tikai kādas pāris atradu.

Paldies!

4 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]sandis_ir
Datums:16. Maijs 2008 - 18:28
(Link)
nav vispār ideju kas tas tāds
No:[info]thehe
Datums:16. Maijs 2008 - 18:32
(Link)
Viņš, piemēram, bija pirmais, kurš iedomājās, ka vajadzētu šķirot algoritmus pēc to sarežģītības - ka, piemēram, polinomiālu algoritmu var uzskatīt par `labu`, kamēr eksponenciālu nevar.
No:[info]minikin
Datums:16. Maijs 2008 - 22:28
(Link)
Nosaukums jau tāds daudzsološs izklausās... Ā! Bet tie jau sešdesmitie gadi! Viss skaidrs! Šamais acīmmanāmi bijis puķu bērns! ;)
No:[info]thehe
Datums:16. Maijs 2008 - 23:34
(Link)
Šaubos gan :P