Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - Who's da man!?!

30. Mar 2008 18:09 Who's da man!?!

Otrdien manam golfam, ko pārdodu, pieteicās skatītājs. Taisnības labad gan jāsaka, ka ar `pārdodu` es šeit saprotu visai teorētisku procesu - es nododu kādas personas pilnīgā lietošanā kādu mantu, par to saņemot pretī zināmu samaksu. Lai gan šī samaksa ir pavisam niecīga, cits teiktu - smiekla nauda, tomēr formāli tā vienalga saucas pārdošana, neskatoties uz to, ka patiesībā varbūt vairāk iederētos termins `labdarība`. Lai nu vai kā, bet otrdien golfu iedarbināt neizdevās - pagriezu atslēgu, bet reakcijas nekādas.. Pults ar vairs pēc tam nedarbojās (pirms tam vēl darbojās - durvis atslēgt izdevās). Domāju - kā nu tagad būs, kad nevar aizslēgt vairs durvis ar pulti, tā jau nebūtu labi atstāt. Aizslēdzu mehāniski - pagriežot atslēgu. Izrādās - šis process darbojas tikai vienā virzienā.. Aizslēgt izdevās, bet vaļā durvis vairs nedabūt nekādīgi.. Vienīgais variants atkal - līšana caur bagāžnieku..

Otrdienas skatītājs gan tomēr neieradās, kaut arī es viņam nebiju pateicis par to, ka nevarēs iedarbināt. Pēc tam ceturtdien zvanīja vēl viens, kuru, kā liekas, īpaši nebiedēja fakts, ka nevarēs iedarbināt. Taču arī viņš tomēr beigās neieradās. Savukārt, vakar atkal interesējās kāds pilsonis, un tā rezultātā es nolēmu, ka kaut kas lietas labā ir jādara - ja par manu labdarības akciju ir tik liela interese, tad to tā nevar atstāt.

Tā nu šodien biju stingri nolēmis veikt zināmus pasākumus. Nogāju lejā pie golfa un pārliecinājos, ka ne ar pulti, ne atslēgu durvis atvērt vēl joprojām nevar, ielīdu salonā caur bagāžnieku, un pārliecinājos, ka pagriežot atslēgu starterī, nekādas reakcijas vēl joprojām nav. Mana dziļā doma bija - piebraukt blakus manu otru auto un mēģināt no tā uzlādēt golfa akumulatoru. Nekad mūžā šādu darbu vienatnē vēl nebiju veicis, tādēļ man daudz lietas darīja zināmas bažas..

Pirmkārt, raizējos par to, ka kaut kādā brīdī varētu pēkšņi sākt kaukt signalizācija un tad es to vairs nevarēšu izslēgt, jo pults ta nestrādā. Man bija doma, ka mosh pults varētu sākt strādāt, kad akumulators tiks uzlādēts, bet drošs par to es, protams, nebiju it nemaz. Biju dzirdējis baumas, ka no akumulatora var atvienot signalizācijas vadu, līdz ar ko tā vairs nekauktu.

Tad nu ar to arī nolēmu sākt - atvienot signalizācijas vadu. Atradu akumulatoru (tas nebija pārāk sarežģīti) un sāku skatīties, kas tur ir par vadiem. Vadi bija vairāki, bet sagāja kopā divos lielākos pievados - pie plusa un pie mīnusa. Sāku domāt, ko lai tur mēģina atvienot. Abi pievadi bija pieskrūvēti ar skrūvēm, kuras izskatījās ierūsējušas un neizkustināmas no vietas. Pārgāju pie savas otrās bažas.

Otrā baža man bija saistīta ar to, kā lai piebrauc savu otru auto tik tuvu, lai pietiktu ar manā rīcībā esošajiem vadiem, kas savieno akumulatora spailes (vai kā nu tās nosaukt). Lieta tāda, ka priekšā golfam atradās kaut kāds busiņš, bet blakus ielas pusē jau tāpat knapi varēja tikt garām citi auto, jo, redz, otrā pusē uz trotuāra pāris gudrinieki bija iedomājušies atstāt savus spēkratus..

Pirmā doma man bija piebraukt savu otru auto blakus un nelikties ne zinis par ļautiņiem, kuri vēlētos, bet nespētu tikt garām.. Otrā doma bija mēģināt pārstumt golfu uz kādu citu - plašāku - vietu. Varēju tālumā saskatīt plašāku vietu un tā nu nolēmu veikt pārstumšanu. Doma jau bija iepatikusies, kad atcerējos, ka nevar taču dabūt vaļā durvis vadītāja pusē - kā tad es stumšu, kā nobremzēšu..? :D Bez tam mēģināju pastumt golfu atmuguriski no otras puses, bet neizdevās - tāda sajūta, it kā kādam ritenim būtu uzlikts bloķētājs (vai tautas valodā - klamburs).. Dīvaini.. Tā nu nekas cits neatlika kā atgriezties pie savas pirmās domas.

Jā, bet vēl pirms atgriezties pie pirmās domas - kad biju nolēmis veikt stumšanu, ienāca prātā, ka stūre varētu fiksēties, līdz ar ko ieliku aizdedzē atslēgu un pagriezu.. Rezultātā notika manas pirmās bažas īstenošanās - aktivizējās signalizācija. Tiesa gan, ne pilnajā variantā, kā tas būtu bijis pilna akumulatora gadījumā, bet gan ar tādiem ritmiekiem pīkstieniem - vienalga nepatīkami. Nācās iet augšā uz dzīvokli un meklēt rokā kādas stangas, ar ko skrūvēt vaļā kaut ko akumulatoram. Izvēlējos vienu pusi (laikam plusu) un ņēmos skrūvēt vāļā. Un ko domājies, ko ne - patiešām signalizācija pārtraucās, kolīdz biju atvienojis kaut kādu sarkanu vadu. Sapriecājos ne pa jokam un piedzinu blakus savu otru auto. Atvēru motora pārsegu (vai tautas valodā - kapotu) un nolēmu savienot akumulatorus. Likās, ka loģiskā darbība būtu savienot plusu ar plusu un mīnusu ar mīnusu. Taču, ja golfam varēja skaidri redzēt, kur uz akumulatora atrodas `+` un kur `-` zīme, tad ar mana otra auto akumulatoru tā vis nebija.. Nekādas norādes kādu laiku neatradu un domāju, ka nāksies vien krist izmisumā ;) Taču pēc daļējas netīrumu kārtas nokasīšanas `-` zīme tomēr atradās gan.. Plusu tā arī neatradu, bet nospriedu, ka tam būtu jābūt tajā pusē, kur nav mīnuss.. :) Tā nu savienoju akumulatorus un sāku gaidīt. Nebija ne jausmas, vai esmu visu izdarījis pareizi, vai no tā visa vispār būs kāda jēga, jo no ārpuses jau neko nevar redzēt (vai akumulators lādējas vai ne).

Pēc kāda laiciņa palādēšanas (un sarunas ar pāris autobraucējiem, kas netika garām) nolēmu mēģināt piestartēt golfu.. Pagriezu atslēgu un.. Nekādas reakcijas :( Ienāca prātā doma, ka varbūt tas sarkanais vads, ko atvienoju, nav tikai priekš signalizācijas vien, bet arī priekš citiem mērķiem un ka varbūt to tomēr jāpievieno atpakaļ, lai varētu piestartēt. Pēc savu aizdomu pārbaudīšanas pie speciālista pa tālruni tā arī darīju - otru auto nodzinu nost, pievienoju atpakaļ vadu un mēģināju ierubīt - izdevās!!! Domāju jau lēkt no priekiem gaisā, kad tomēr atkal dzinējs noslāpa un vairs neidevās ierubīt (atkal nekādas reakcijas uz atslēgas griešanu). Domāju - varbūt nav kontakta tikko pievienotajam vadam, varbūt vajag ciešāk pieskrūvēt. Nelīdzēja.. Nu neko, dzinu atkal otru auto blakus un turpināju lādēt. Tagad mēģināju ierubīt vēl lādēšanas procesā un beidzot aizgāja tā, ka nost vairs neslāpa. Yeei, yeei. Tiesa gan, kaut kādas dīvainas darbības bija vērojamas, piemēram, pakaļējais stikla tīrītājs, kuru pirms tam nevarēju nekādi ierubīt, kad vajadzēja, tagad sāka darboties un vairs nebija apstādināms.. Taču nu atkal darbojās pults un varēja pat attaisīt durvis vadītāja pusē :)

Tā nu izbraucos nedaudz pa Pļavniekiem ar atdzīvināto golfu (izrādījās, ka pastumt nebiju varējis dēļ kaut kādas drazas, kas bija iesprūdusi zem riteņa) un biju priecīgs līdz nemaņai - nekādas slāpšanas, nekādas motora raustīšanās, nekādu problēmu (stikla tīrītājs arī pēkšņi vienā brīdī nomierinājās :D). Atbraucu atpakaļ, aizslēdzu ar pulti durvis, gāju jau prom, kad pēkšņi ierubījās signalizācija ne no šā, ne no tā.. Nu neko, atrubīju, pievilku ciešāk signalizācijas vadu, aizslēdzu durvis - pēc dažām sekundēm atkal tas pats.. :( Tā nu nācās vadu atrubīt atkal nost (motoru arī līdz ar to vairs nevar ierubīt) un durvis aizslēgt manuāli (atslēgt vairs nevar).

Lai arī neskaidrība ar signalizāciju saglabājas, tomēr esmu priecīgs, ka šito visu viens pats izdarīju - tagad, kad tips kāds atkal nāks skatīt, vajadzēs caur bagāžnieku ielīst salonā, atvērt kapotu, pievienot vadu un tad jau normāli darboties :)

Garastāvoklis:: cheerful

9 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]salviz
Datums:31. Marts 2008 - 16:41
(Link)
Labdaris atradies, graustu pāri pa 500Ls pārdot :D
Bet tas pasāciens nekas īpašs ko paveici ;)
Ta kā nekāds kūlais vecis neesi ;)
P.S. To visu jau varēja uzraxtīt arī īsāk lai nav jāspiežās lai izlasītu...
No:[info]thehe
Datums:31. Marts 2008 - 16:44
(Link)
Tev vnk skauž, jā :p
No:[info]salviz
Datums:31. Marts 2008 - 16:49
(Link)
Zini man ir bijuši kūlāki pasākumi ;)
Kā, piem., vienreiz pie kojām pazuda pults, palika tikai atslēga, tad nu nācās arī caur bagāžnieku līst iekšā, bet actions tāds, ka atverot bagāžnieku auto sākt kaukt ;) tad nu fiksi fiksi iekšā, attaisīt durvis, atvērt kapotu, atvienot "+" vadu, bet tas viss steigā, jo kauc signalizācija ;)
Pēc tam salonā atrast signalizācijas vadus un atvienot to, lai var likt atpakaļ "+" vadu un piestartēt auto ;)
No:[info]thehe
Datums:31. Marts 2008 - 16:52
(Link)
Nu abolūtās mērvienībās tas pasākums varbūt arī ir `kūlāks`, relatīvi (ņemot vērā manas un Tavas priekšzināšanas un praktiskās darbības šajā jomā) mans pasākums tomēr `kūlāks`.. 8)
No:[info]salviz
Datums:31. Marts 2008 - 16:54
(Link)
Tas, ka esi idiots :D nenozīmē, ka tu izdarot parastas lietas esi krutāks uzreiz :D
No:[info]thehe
Datums:31. Marts 2008 - 16:55
(Link)
Protams, nozīmē :p Tas tāpat kā liktu Tev ko kruto uzprogrammēt. Pat, ja īpaši kruti nesanāktu, vienalga tas būtu liels sasniegums, ja salīdzinātu ar kādu, kurš mežonīgais monstrs šajā jomā un uzprogrammējis kaut ko tikai bik krutāku..
No:[info]salviz
Datums:31. Marts 2008 - 16:53
(Link)
Un tas viss labi ja 5 min aizņem ;)
No:[info]minikin
Datums:2. Aprīlis 2008 - 23:33
(Link)
Man tas atgādina manu rakstu par cietā diska pievienošanu :) jauki, ka pašam jaunas prasmes un iemaņas, un arī prakse pie viena ;) ;D
No:(Anonymous)
Datums:3. Aprīlis 2008 - 01:01
(Link)
wahahahahahahahahahahahahahahahahaahhaaahaaaahaaaahaaaaa :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (Sandis ierēc)