Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - Vai tantas pārņem auto-pasauli?

18. Apr 2007 12:36 Vai tantas pārņem auto-pasauli?

Pēdējā laikā ārprātīgi daudz savairojušās tantas pie stūres. Agrāk bija tā - ja tāpat vien savā nodabā braukājos pa pilsētu un kāds auto piesaistīja manu uzmanību ar kaut kādām jocīgām darbībām, tad gadījumā, ja man pēc tam izdevās ieskatīties auto salonā, tad pie stūres tika konstatēta persona, kuras dzimums varēja būt dažāds.. Nu labi, varbūt nedaudz biežāk šajos gadījumos tika konstatēts tantu dzimums, bet, jāteic, ar pavisam nelielu pārsvaru. Savukārt, ja vienkārši tāpat ieskatījos kāda auto salonā, lai, teiksim, paskatītos, kas man brauc blakus vai garām vai aizmugurē, tad pārsvarā tika konstatēts onkoļu dzimums (kas arī ir visai loģiski, jo ir dzirdēts, ka onkoļi tomēr pie stūres kopumā esot vairāk kā tantas).

Bet tagad pēdējā laikā (pēdējā nedēļā vai nedaudz vēl agrāk) no manas puses tiek konstatēta kāda pavisam šausminoša parādība - onkoļi pie stūres vairs tikpat kā nav nemaz!!! Vienu dienu (pirms nedaudz vairāk kā nedēļas) braucu savā nodabā (kā jau parasti) un ieskatījos kādā mašīnā, kas mani laikam palaida kaut kur iekšā - tanta pie stūres. Nu labi, tantas laikam kļuvušas pieklājīgākas, jo agrāk šādas darbības biju vienīgi no onkoļiem novērojis. Nu labi, neko, braucu tālāk, manu uzmanību (neatceros vairs, ar ko) piesaistīja kāds auto, skatos - tanta pie stūres. Nu labi, arī agrāk bija novērotas tantas uzmanību piesaistošos auto. Braucu tālāk, kāds mani apsteidz - tanta pie stūres. Tālāk kāds man brauc blakus - tanta pie stūres. Kļūstu jau pavisam aizdomīgs un cenšos tālāk ieskatīties vai ik katrā auto, kurā ir iespēja - tanta pie stūres.. tanta pie stūres.. tanta pie stūres.. Laikam visa brauciena laikā kādos divos auto tika konstatēts cits dzimums pie stūres. Biju šokā! Domāju - varbūt kāda īpaša diena (starptautiskā tantu pie stūres diena, piemēram). Bet nekā - nākamajā dienā tas pats, un aiznākamajā, un tā visu nedēļu.. Nu varbūt ne tik traki, ka tikai pāris onkoļi pie stūres, bet tomēr tantu pārsvars nežēlīgs. Kas notiek???

Un vēl - vakar pat tajā trolejbusā, ko es centos palaist un kurš mani centās izsmērēt pret tilta margām, pie stūres tika konstatēta.. nu, jūs jau paši saprotat, kas..

17 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 13:34
(Link)
Trolejbusus un tramvajus 90% vada sievietes. Autobusus - 90% vīrieši.
Es pati braucot mēdzu palaist garām kādus, kas kaut kur stāv un nekādi nevar izbraukt. Naglus līdējus gan nē. Ak jā, un ja tiek novērotas jocīgas darbības no kādu puses (piemēram ātruma pārsniegšana par ~50h, līšana, bīdīšana pie malas un galvenais - taurēšana, būtu tas gājējs, kas laimīgi iet pa zaļo kamēr īblis griež pa kreisi vai cita mašīna, kas brauc izmantojot priekšroku), tad "tantu dzimums" nav novērots. Bumeristu ar citu dzimumu pārsvars gan ;)
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:12
(Link)
Jāteic, ka šeit Tu tikai vienu jocīgo darbību kategoriju uzskaitīji - agresiju.. Vispār ar terminu `jocīgas darbības` biju domājis nedaudz cita veida izlēcienus ;)
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:13
(Link)
Bremzēšanas, zīmju neievērošanas vai pārspīlēti lēna braukšana? To es esmu bieži novērojusi mašīnām, kas acīmredzami nav no Rīgas (iz sērijas salonā stāv 50 kastes ar papalu olām or smth, Rīga toč nav:))
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:17
(Link)
Jā, nu kaut kas tāds, arī, piemēram, nespēšana normāli izgriezties uz galvenā ceļa no mazāksvarīga ceļa, jo jāpalaiž arī tās mašīnas, kas pa galveno ceļu tuvojas no ~1km attāluma :D U.tml. Iespēja par olām salonā visai ticama, jāteic! Bet, kas ir no Rīgas, kas nav - to nu gan pēc skata noteikt tā īsti nespēju ;)
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:22
(Link)
Bet tas atkal ir ar agresiju saistīts ;) Jo bāšanās uz ceļa fiksi-fiksi kādam deguna galā nav vis nekāda piemīlības pazīme ;) Un šitā avārijas bieži gadās... Es uzskatu, ka ir labāk, ka ja cilvēks apzinās, ka nespēs netraucējot izgriezties, tad labāk nelien. Un starp citu, vēl tas ir saistīts ar to cik cilvēks sen brauc un cik ātri prot ieskrieties ;)
Bet ja nu tu saki, ka tā dara sievietes tieši, tad varbūt tāpēc sievietēm lētākas polises ;)
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:25
(Link)
Jā, nu tā jau vispār ir diskriminācija lielākā mērā par tām polisēm, tas vispār nav aptverams, kā kaut kas tāds mūsdienās ir iespējams.. Kur skatās cilvēktiesību aizstāvji utt? Būtu, piem, pateikts, ka baltajiem cilvēkiem polises lētākas, tad gan būtu tāds skandāls, a tagad nekā :(
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:28
(Link)
Tīrā statistika. Ja pierādītos, ka sievietēm virs 20 vai vīriešim līdz 30 ir dārgāk/lētāk, tas tiktu izmantots.
Mums gan market research stāstīja, ka nav laba doma tirgu segmentēt pēc psychographic factors, ka jāņem vērā intereses. Interesē BMW - še tev, polise piecreiz dārgāka ;)
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:35
(Link)
Kāpēc BMW dārgāk? Atkal tā būtu netaisnība. Normāli ir pēc jēdzīgiem faktoriem - piemēram, dārgāk tādiem auto, kas vairāk piesārņo dabu vai vairāk bojā ceļus vai tml.. Ne jau pēc statistikas.. Citādi kāds vecs onkolītis laimē loterijā BMW un viņam kaut kādas statistikas dēļ tagad jāmaksā lielāks nodoklis, lai arī pats viņš nekādi nepieder šai statistikai.. Nu, kaut kā tā! :)
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:36
(Link)
Cik zinu, KASKO esot dārgāks tiem auto, kas ir paaugstināta riska grupā.
Un tīru BMW faktoru nevarētu tā atstāt ;) Būtu jākombinē ar tiem pašiem vecuma/dzimuma faktoriem. Es gan arī meitenes zinu uz BMW tādas, ka rullē tā, ka gājējiem mati stāvus ceļas un citiem braucējiem arī ;)
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:40
(Link)
Gan jau tur ar BMW nav nekāda sakara, tas tik tāds stereotips. Manuprāt, ja veiktu statistiku, cik avārijas ar katru auto marku notikušas vai ko citu tamlīdzīgu, tad diez vai BMW pat būtu pirmajā vietā ;) Man šķiet, ka ieķs Zebras raidījuma kaut ko tādu kādreiz stāstīja.

Bet anyway - mana tēma bija par to, ka ir mežonīgi savairojušās tantas pie stūres, nevis par agresiju vai ko tādu, Tu te novedi mani no ceļa! :P
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:42
(Link)
Varbūt. Man pazīstamie bembisti visi par audi sūdzas :)
Tavam ierakstam bija drusku pieskaņa par to, ka tantas pie stūres nav labi :P
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:44
(Link)
Nekādā gadījumā nebija pieskaņas, bija tak pat uzslavētas tantas par to, ka palaiž kaut kur iekšā un tā ;)
No:[info]illumine
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:46
(Link)
Bija uzslavētas, bet bija arī pieminētas par dīvainām darbībām :)
No:[info]thehe
Datums:18. Aprīlis 2007 - 14:47
(Link)
Nu tas, lai balanss būtu, lai nesadomājas, ka ir pārāk jau labas palikušas! :)
No:(Anonymous)
Datums:19. Aprīlis 2007 - 23:11
(Link)
bembjiem, starp citu, ir lielas izplūdes gāzes! tad 6x dārgāku polisi vajag :p
No:[info]thehe
Datums:20. Aprīlis 2007 - 10:04
(Link)
Nevis bembjiem, bet vecām mašīnām ir lielākas izplūdes gāzes.. jaunajiem bembjiem jau nu ir viss ok ;)
No:[info]mastodonts
Datums:28. Maijs 2008 - 15:21
(Link)