xxx ([info]texti) wrote 16. Marts 2010, 14:38
01 Kas ir Gojko? Es zinu tik daudz, ka kaut kāds serbu džeks, kas man asociējas ar LNT kanālu kaut kad deviņdesmito gadu beigās, un es zinu, ka tas ir vārds, kas ir izvēlēts par pseidonīmu, kas reprezentē kaut kādu filozofijas bakalauriāta studentu kopumu (?). Bet es neuztveru atsauci vai tāda nemaz īsti nav jāuztver? Es saprotu, ka tas nav tik būtiski, bet tomēr mani tas interesē. Turklāt Armands taču saka, ka atbild par savu bazaru un vai viņš ir ķipa galvenais Gojko? Es atvainojos, ka neesmu īsti interesējusies par to, lai neteiktu, ka neesmu interesējusies vispār, ja atskaita šo un Alekša ierakstu.

02 Man nebesī revolūcijas un man nebesī arī vienaldzība, taču man ir tāda sajūta (balstot uz nepārāk lielas intereses pavirši veiktiem novērojumiem), ka pats galvenais ir izteikt savu viedokli mēreni nonchalantā un ironiskā tonī, it kā saglabājot neitralitāti vai vismaz savu nostāju pozicionējot mēreni neitrālu, tomēr dodot savu artavu šajās peripetijās. Varbūt es kļūdos (tomēr pavirši novērojumi tikai), bet, vakardienas apskatītā teksta iedvesmota, gribu domāt, vai gadījumā mietpilsonība nav arī iekšēji obliģēta nepiciešamība pēc sava viedokļa pohujkādā jautājumā, ja vien tas cirkulē starp aktualitātēm. Labi, tas nav svarīgi.

03 Tikko pašķirstīju Hjūma "Pētījumu par cilvēka sapratni". Nospriedu, ka viņš runā drīzāk kā Gojko, nekā kā tie jobnutie vācieši. Respektīvi, filozofija taču nepieprasa obligātu smart-ass terminoloģiju, nē? Tā izklausās svarīgāk, neapšaubāmi, bet jebkurā gadījumā galvenais taču ir saturs, nevis satura pasniegšanas veids. Es, protams, neesmu pārāk nopietna šobrīd, bet ar to es gribēju pateikt, ka izteiksme, kamēr vien tā ir uztverama, drīkst būt pohujkāda - gan smart-ass lecīga, gan arī ar zināmu pamatskolas naivumu un pirotehniski poētiska. Tāpēc, man liekas, tas vispār īsti nav būtiski.

04 Par plaģiātismu (tiesa gan, ne konkrēto gadījumu, bet teorētiski) man teikt būtu ļoti daudz ko, bet tad jau tas vairs nebūs komentārs, tāpēc ceru, ka kādreiz man šeit kāds uzdos paust, khm, viedokli par šo tēmu.

05 Dace, es tev gribēju vēl atgādināt, ko reiz teica [info]veidenbaums (nezinu, vai viņš tāpat kā Armands ir gatavs atbildēt par savu bazaru, tāpēc arī nelietoju viņa īsto vārdu) - "Sandra, jūs ar Daci nemaz negribat būt nekādas baigās filozofes, jūs vēl to nesaprotiet, jo esat sīkas, bet negribat. Paguglē sievetes-filozofes, viņas visas ir bijušas nenormāli neglītas." Tāpēc, Dace, moška nepārdzīvo, ka kāds apšauba tavu autonomu būtību. Autonomas būtnes parasti ir nelaimīgas un pašas saplaisājušas savā wannabe skepsē.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: