Wed, Sep. 13th, 2017, 07:39 pm
Dzīvokļa kopēja īrēšana uz specifiskiem nosacījumiem

Vēlos īrēt kopā ar kādu divistabu dzīvokli Centrā, Grīziņā, Teikā, vai īrēt vienu istabu no kāda, bet ar specifiskiem nosacījumiem, jo būšu tur reti, parasti tikai pa vakariem un naktīm, un tikai pāris naktis nedēļā, nu, varbūt kādreiz trīs. Tas ir izdevīgi cilvēkam, kas nevar viens atļauties īrēt dzīvokli, bet nevēlas arī dzīvot ar pastāvīgiem kaimiņiem. Virtuvē kaut ko vairāk par tēju vārīšu reti vai nemaz, dušu izmantošu, veļasmašīnu un ledusskapi nē. Man vajag vietu, kur reti, bet regulāri palikt Rīgā pa nakti, kā arī vadīt kursus. Tā kā vajadzīga arī nakts mītne, tad man nav izdevīgi īrēt ofisu. Nekādas ballītes nav paredzētas. Iepriekš tiktu ziņots, kad es tur būšu. Esmu gatava maksāt līdz 100 eur mēnesī, atkarībā no istabas. Tātad, plusi un mīnusi.
*
Plusi+
* Vari atļauties sev īrēt dzīvokli, jo kāds maksās kopā ar tevi, bet uzturēsies dzīvoklī reti un neizmantos bieži tehniku, nepiemēslos, nebūs jāstrīdas par ledusskapi, veļasmašīnu un virtuvi.
* Manā istabā būs tā iekārtots, lai būtu vieta vairākiem cilvēkiem, un svarīgi - kamēr es tur neesmu, tu drīkstēsi šo istabu izmantot, ja vien atstāsi tieši tādā kārtībā kādā pameti. Varēsi tur uzņemt viesus, rīkot dzimšanas dienas, tā būs pa pusei tava istaba.
* Ja vien istaba nebūs ļoti maza un tajā būs ērts skapis, varēsi tur uzglabāt kaut kādas savas mantas, kurām gan nevarēsi nākt pakaļ, ja man būs pasākums.
* Ja mēs labi sapratīsimies, būs iespēja arī kādreiz sarunāt istabu tev ballītei, es varētu arī kādreiz savus plānus pamainīt, bet apsolīt nevaru.
* Esmu kārtīga, tīrīga, netrokšņošu pa naktīm.
*
Mīnusi-
* Nebūs tā, ka dzīvoklis būs tev vienam pašam, tajā tomēr kāds nāks, un būs arī pāris vakarus nedēļā viesi, kuru laikā būs jāievēro mērens klusums bez skaļas mūzikas un ballītes.
* Ar saimnieku būs jākārto viss pašam, maksāšana, dzīvokļa apskates, komunālo sūtīšana, es tikai pārskaitīšu katru mēnesi savu summu.
* Pirmtiesības izmantot manu istabu būtu man, ja tu gribētu, tev būtu ar mani jāsarunā, un, ja mums vajadzētu to abiem reizē, tiesības būtu man.
* Koplietošanas telpas tev būtu jāuztur normālā stāvoklī, par tavu istabu vienalga, bet netīra vieta man neder, kur uzņemt cilvēkus.
* Man, protams, būtu atslēga, jo tā skaitās mana istaba.
* Dažreiz ar mani nakšņos vīrs vai arī viņš viens pats un arī viņam būs atslēga.
*'
Meklēju pazīstamu, zināmu vai caur paziņām zināmu cilvēku, jo nevēlos tikt piečakarēta. Ja kāds var ieteikt kādu, kas varētu gribēt šādi īrēt dzīvokli, padodiet viņam ziņu! Var būt arī divi cilvēki un trīsistabu dzīvoklis, bet manai istabai ir jābūt izolētai.