paaugstināta temperatūra - 215 [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

215 [23. Maijs 2019|15:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:23. Maijs 2019 - 16:32
(Link)
ai, jā! es vienmēr cenšos izdabūt no draugiem, kur *precīzi* viņi sēž, bet lielākoties viņi neuzskata par svarīgu man atbildēt, jo "tad jau redzēs". neredzēs gan! :D nedod dievs, tā vēl ir kaut kāda jauna vieta, kur es nekad neesmu bijusi.

vot, es pilnīgi piekrītu par to, ka brilles piedod sejai izskatu. bez tām man vispār nav sejas. un vēl jau arī ir tie nesmukie vārgie plakstiņi, kas izveidojas cilvēkiem, kas ilgstoši nēsājuši brilles. atbrīvojoties no lielajiem rāmjiem, man būtu vēl viena lieta, par ko savā izskatā nervozēt.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:24. Maijs 2019 - 23:22
(Link)
hm, kā tieši brilles ietekmē plakstiņus un kāpēc?
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Maijs 2019 - 12:57
(Link)
godīgi sakot, šis fakta izstrādājums ir salasīts kaut kad sen no kaut kurienes un noteikti nav īsts fakts. :D sevī es to redzu - acu plakstiņi (īpaši apakšējais) ir tādi.. gaļīgi. es vainoju to, ka brilles - kā jau protēze - dara kaut kādu darbu pašu acu vietā. arī sargā aci. tādēļ āda ap acīm kļūst vaļīgāka.
savus briļļainos draugus neesmu bez brillēm īsti redzējusi, tādēļ nevaru veikt pētījumu. varbūt man vienkārši ir pretīgi plakstiņi. :D
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:26. Maijs 2019 - 13:10
(Link)
ok, skaidrs. vienkārši redzes problēmas, ko labo ar brillēm, jau īsti nav saistītas ar plakstiņiem, bet gan lēcas izliekumu, un brilles vienkārši palīdz lauzt gaismu tā, lai kompensētu to nepareizo izliekumu. arī tas muskulis, kas lēcas kustināšanā ir iesaistīts, ciktāl man zināms, atrodas aiz acs, nevis kaut kur plakstiņos. man ir brilles jau vairāk nekā 20 gadus, un šī bija pirmā dzirdēšana par to, ka tās varētu kaut kā negatīvi ietekmēt plakstiņus.

man gan arī ir grūti saprast, ko Tu domā ar pretīgiem plakstiņiem. bet tas varbūt tāpēc, ka man ir kaut kāda jocīga patika pret citu cilvēku šaurām acīm :D un sev personīgi nekādu salīdzinājumu nevaru veikt, jo bērnībā pirms brillēm man bija milzīgi, zili riņķi zem acīm, un tur no plakstiņiem neko daudz nevar saprast bildēs, hahah.