[icon] Par Tekstiem - Eleanor H. Porter: Polyanna
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Subject:Eleanor H. Porter: Polyanna
Time:00:22
comments: jā, lūdzu? Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]teksti
Link:(Link)
Time:00:50
1) Vai tas nozīmē, ka literatūru pēc mūsdienu standartiem var sākt vērtēt no, teiksim, 1950? Vai tomēr 1990, jo beidzies Aukstais karš un atkal izmainījusies pasaules mentalitāte? Vai tas nozīmētu, ka austrumu literatūra bez padziļinātas izglītības mums, Eiropas lajiem, ir nepieejama? Protams, nav līdz galam korekti apvainot Aristoteli šovinismā, tomēr nevar noliegt, ka viņš par sieviešu tiesībām pārāk augstu nedomā. Pēc tās pašas mērauklas, Portere nenoliedzami ir naiva.
2) Vārdu pietrūkst, pat ārkārtīgi. Un, jā, ar šo sērgu necīnos pietiekami, tomēr 'positive bias' un 'externalities' baidos tulkot latviski, jo nepārzinu ne psiholoģijas, ne ekonomikas terminoloģiju šajā valodā; par šīm tēmām izglītojos angliski runājošajā vidē / literatūrā. Un ne sākt padziļinātu izpēti, ne riskēt ar drosmīgiem tulkojumiem šajā blogā nevēlos.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]sita
Link:(Link)
Time:00:54
2) Jaunus darināt? Bet, jā, var sanākt arī smieklīgi.
1) Nevar bez konteksta vispār, bez nevienas mazas, kaut vīzdegunīgas replikas, ka Tajos Laikos tomēr tas bija vairāk nekā okej. Par austrumiem piekrītu, nevar bez pamata, būs lajisms. Laji, sen nebiju šo vārdu redzējusi.
(Reply to this) (Parent)

[icon] Par Tekstiem - Eleanor H. Porter: Polyanna
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.