atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:52 pm: - Juris Kulakovs nemēģināja tevi atrunāt no klasiskās mūzikas karjeras?

- Tieši otrādi! Ja man ir kāds dzīves lielais skolotājs, tad tas ir Juris Kulakovs. Ja runājam par talantu, viņš ir tas, kam Dievs ir devis daudz vairāk nekā vidēji katram no mums. Kā uzskatu, gaumes, principu un kritēriju veidotājs viņš aizstāj visas manas augstskolas. Ja vispār dzīvē kaut ko esmu izdarījis, tas ir, tikai pateicoties Jurim Kulakovam.

Viņš bija arī pirmais, kas teica: „Vai tu gribi dzīvē ko sasniegt vai ne? Vai gribi būt muzikants, kas visu nedēļu pa darbdienām kaut ko strādā un brīvdienās uzspēlē kaut ko, vai gribi mūzikā būt profesionālis?” Es līdz tai sarunai pat nebiju iedomājies, ka kādreiz varētu būt profesionālis.

Kā stājos Mediņos, noliku pirmo eksāmenu, bet pirms nākamā eksāmena piedzēros un neaizgāju. Ar milzīgu lepnumu, dzerdams vīnu, šo stāstīju Jurim. Domāju, ka viņš teiks: „Tu esi riktīgs mūsējais džeks – sekss, rokenrols, alkohols!” Ko jūs! Tā vietā viņš man nolasīja tādu morāli, kādu nebiju dzīvē ne no viena dzirdējis.

Vēl mēģināju no šīs situācijas spirināties ārā, kad viņš man jautāja: „Ko tu tagad darīsi?” Es atbildēju: „Ņemšu pie tevis privātstundas!” Viņš man pateica: „Domā, man ir laiks un vēlēšanās ar katru idiotu strādāt?”

(Bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis)

Comments

[User Picture]
From:[info]miligrami
Date:February 13th, 2024 - 06:04 pm
(Link)
<3
Powered by Sviesta Ciba