teiksma_ragana


Gari, kas ietekmē māju

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vakar sanāca runa par jautājumu, kādi gari īsti ietekmē māju. Kas tieši ir Mājas gariņš un kas ir citi gari. Pastāstīšu savu versiju.
Tātad, māju ietekmē enerģētiski ļoti dažāda līmeņa gari. Parasti lielākā daļa šādu garu nav jāņem vērā, jo tie nedarbojas spēcīgi vai arī ir mierīgi un neitrāli, taču gadās, ka kāds gars ļoti spēcīgi ietekmē, tad ir jāsaprot, ka visi gari nav vienādi un nevar pret visiem attiekties vienādi. Tas var izklausīties sarežģīti un mistiski, bet patiesībā ir samērā vienkārši.
Tātad, mājas mēdz ietekmēt dažādi lieli, spēcīgi gari, kā valstu, pilsētu, dzimtu gari. Valsts gars ietekmē mājas, kur ir notikuši valstij svarīgi notikumi, kur darbojas valdība un saeima, prezidents un tamlīdzīgi. Tāpat ietekme var būt mājās, kur auguši un dzīvojuši cilvēki, kas mainījuši visas valsts likteni. Dzīvojot šādās mājās, stipri jūtama Latvijas vai citas valsts klātbūtne. Kā tas izpaužas? Šī māja būs cieši saistīta ar Latviju. Kad Latvijai veicas, ir uzplaukums, tad veicas un uzplaukst arī māja, un otrādi. Cilvēkiem var būt īpaša vēlme darboties Latvijas labā vai tieši otrādi, bet valsts jēdziens šim cilvēkam var būt ļoti svarīgs, labā vai sliktā nozīmē.
Dažkārt tas var neizpausties, ja ir citi, spēcīgāki faktori. Tas var neskart cilvēkus, kuriem dziļi iekšēji valsts ir vienaldzīga un šis jēdziens viņus neskar, bet ietekmēs tos, kas šis jēdziens ir tuvs. Ja šo enerģiju uztur un spēcina, viņa ar gadiem tikai pieaug, bet, ja neliekas ne zinis, valsts gara klātbūtne izplēn.
Tieši tāpat ir ar pilsētu, novadu, ciematu un ciemu gariem. Cilvēki spēcina šos garus vai arī tos apvieno, sašķel, var notikt dažādi. Gari ietekmējas no egregoriem un otrādi. Kamēr cilvēku prātos ir aktīvs vecais, piemēram, rajonu teritoriālais dalījums, kamēr pastāv vecais "Aizkraukles rajona" jēdziens, tikmēr tas pastāv arī enerģētiski. Kad tas izzūd, pārejot Aizkraukles novadā, nomainījies ir arī egregors. Vietas pastāvīgie gari ņem vērā, ka cilvēku dalījumā viņi tagad ir citādi, bet tas viņiem parasti ir vienalga, viņi pieturas kultūrvēsturiskajām robežām, kas bieži vien var pat cilvēkiem būt nesaprotamas, taču garu dzīve un cilvēku dzīve viena otru ietekmē, veidojot kopēju attīstību.
Lielākajā skaitā gadījumu šādi gari māju neietekmēdaudz. Tā atrodas konkrētajā vietā, protams, ka tiek ietekmēta no pilsētas, novada, ciemata gara un egregora, taču šī ietekme parasti nav fundamentāla, taču ir jāatceras, ka tā tomēr var tāda būt, ja dzīvojat kādā kultūrvēsturiskā vietā vai tās tuvumā.
Spēcīgi ietekmē pilis, pilskalni, senas apmetnes. Tādā veidā, pat nebūdami ar sēļu asinīm, jūs pēkšņi varat nedaudz piesaistīties sēļu garam, ja dzīvojat vietā, kur Sēļu gars ir spēcīgs.
Bet, kā jau teicu, šīs lietas kaut cik manāmi ietekmē tikai mazu daļu māju. Ļoti bieži notiek tā, ka māja kopumā varētu būt Rīgā vai Liepājā, lielas atšķirības enerģētiski nav, ja mēs koncentrējamies tieši uz konkrēto aspektu.
Citādāk ir ar spēcīgiem dabas gariem. Jūras, meža, kalnu un ezeru gari ir ļoti individuāli. Viens ezers nemaz nav enerģētiski līdzīgs citam ezeram. Ja dzīvojat pie kādiem ūdeņiem, kalniem, meža masīviem, šīs vietas gari noteikti ietekmē. Pat tad, ja dzīvojat plakanā vietā pilsētas centrā, zemē tāpat mitinās konkrēti gari. Ir mājas, kas ir ļoti saaugušas, piemēram, ar konkrētu mežu. Kad mežu nocērt, māja kļūst tāda kā bārene, tajā vairs nav tai nepieciešamās enerģijas, māja var sākt pat fiziski brukt kopā. Tāpat, ja sāk aizaugt un pārpurvoties mājas enerģijai pieaudzis ezers, arī māja var sākt pūt. Šāda saikne nav obligāta, bieži tās nav vai tā ir niecīga, taču tāda saikne ar dabas objektiem var būt un tā ir jāņem vērā.
Nākamais līmenis ir dzimtas un senči. Dzīvojot mājās, kur dzīvojuši jūsu senči vairākās paaudzēs, jūs saaugat ar šo dzimtas enerģiju vēl ciešāk. Ievācoties mājā, kur ilgi dzīvojusi jums sveša dzimta, gribot negribot sanāk pārņemt dzimtas enerģiju. To var mazināt vai palielināt, bet nevar novērst. Tāpat spēcīgu enerģētisko ietekmi atstāj spēcīgi cilvēki, sevišķi, ja viņi ir slavenības, jo slavenības ir publiskas personas, kas saaug ar savu atbalstītāju enerģijām, vienmēr pārstāv kādu egregoru, piesaistot to arī mājai. Ja mājā ir dzīvojusi enerģētiski svarīga personība, tā atstāj savu nospiedumu.
Nospiedumus, protams, atstāj visi cilvēki, sevišķi tie, kas dzīvojuši nesen. Jo nenozīmīgāks, vājāks cilvēks, jo mazāka ietekme. Diemžēl gadās arī ļoti spēcīgi destruktīvi cilvēki, kas ap sevi pulcē draņķīgus garus, piemēram, dzērāji - skandālisti. Katrs cilvēks draudzējas vai strīdas, bet kopumā piesaista gan egregorus, gan garus. Tie piesaistās arī ēkām un zemei. Var būt māja ar alkohola garu, var būt ar mākslas garu, un var būt ar abiem.
Tālāk jau ir ļoti personīgi, individuāli gari. Tie mitinās dažādās sfērās. Viena ir feju pasaule, dabas garu pasaule. Tā ir pēc līmeņa gandrīz līdzvērtīga mūsējai, kopējā medus kūkā nedaudz augstākā līmenī, bet gana tuvu, varētu teikt - paralēla. Šie gari dzīvo visur, kur ir kaut kāda daba, tātad jāsaka - visur. Gaiss mums tomēr ir visur, izņemot, ja jūs to pārkondicionējat un nelaižat dabīgu iekšā, visur mājo mikroorganismi. Taču - jo vairāk dabas, jo vairāk un dažādāki dabas gari. Viņi nāk arī mājās iekšā, lai gan tā nav viņu dabiskā vide, izņemot ļoti neindividuālus, baktēriju kultūrām līdzīgus garus, kas mitinās tiešām visur. Jūsu māju ietekmē koki un to gari, visi sīkie, bet individuālie ūdeņu, zemes un akmeņu gari, bet atkal - ļoti liela ir varbūtība, ka nevienam no šiem gariem nav īpašas nozīmes, taču var gadīties, ka ir. Tās ir personības, sākot no dižām un svarīgām, kas pārstāv augstāku esamību personīgo daļu uz zemes, līdz ļoti mazām un neietekmīgām, bet arī tikpat svarīgām. Pastāv vietas, kur cilvēki ir ziedojuši konkrētās vietas garam, jo tas ir ļoti spēcīgs, kā dievībai. Būtībā ļoti daudzas dievības arī patiesībā ir fejas, dabas gari, kas pārstāv arhetipus, milzīgus spēkus, taču to personīgajā, cilvēkam saprotamākajā daļā. Ja jūsu māja atrodas šāda gara ietekmes zonā, ar to nevar nerēķināties. Pilsētu centros tādu garu ir maz, taču viņi mājo parkos un pilsētu nomalēs.
Mentālā līmeņa gari ir domu būtnes. Tie ir gan cilvēku radīti, gan arī patstāvīgi, vismaz jau dotajā brīdī. Tie ietekmē ar domām, virza cilvēku sapņus un ieceres. Tie ir kaut kādā ziņā līdzīgi egregoriem, jo pārstāv visu to pašu, kas ir tajos, bet šie ir individuāli, personīgi. Taču mentālais plāns bieži vien pārāk slīd cauri mūsu pasaulei, tas vairāk mājo cilvēkos pašos un vietu ietekmē maz, lai gan gadās izņēmumi.
Cita līmeņa - atsrālā līmeņa gari - ir papilnam visur. Viņi piesaistās emocijām. Tie nāk un iet, taču gadās, ka uzkavējas arī ilgi. Šie gari ir ļoti dažādi, cik dažādas ir emocijas un sajūtas. Tie centrējas ap kāda veida enerģiju, kuru ēd. Ir tādi, kas ēd mīlestību un prieku, ir kas ēd naidu un dusmas. Cilvēkam no tā mazāk nepaliek, taisni otrādi - gari provocē to, ko viņi ēd, no cilvēkiem vēl vairāk. Kas ēd labo, tie cenšas izraisīt labo, kas slikto - tie vairo slikto. No šiem gariem nav iespējams izvairīties, cilvēki un astrālie gari dzīvo simbiozē, taču cilvēka varā ir noteikt, kādi gari viņa mājās mājos un ko tie vairos. Šie ir gari, kurus "ķer" un ietekmē dažādi zemākā līmeņa enerģētiskie starojumi, piemēram, augu gari un to smaržas, skaņas, vibrācijas, vārdu spēks tīri verbāli, bez domas, sāls un citas materiālās substances. Šis ir līmenis, kurā notiek maģija, kas izmanto fiziskos priekšmetus un vielas, un šajā līmenī tai ir liels spēks. Pat tad, ja jums tik labi neveicas ar savu domu un emociju pārvaldīšanu, astrālā līmeņa maģija var ļoti palīdzēt piesaistīt labākos garus, kas no jums centīsies izsaukt labāku reakciju, lai ar to barotos. Nav vienmēr nepieciešams "sākt no cēloņa", šajā gadījumā iespējams arī daļu spēka pielikt, sākot no apakšas, tas tikai padarīt to cēloņa meklēšanu vieglāku un emocijas vieglāk transpormējamas.
Ēteriskajā plānā mājo bezpersoniskas enerģijas, personīgo enerģiju nospiedumi. Tajā mājo spoki, visādas enerģiju izpausmes, ar ko nav iespējams sarunāties. Arī šo plānu ļoti ietekmē augstākminētie paņēmieni. Ēterisko plānu var pat uz brīdi iztīrīt tuvu ideālam, atstājot tikai labās enerģijas, panākot "tempļa efektu", kad māja kļūst par ideālu svētnīcu. Taču, diemžēl, tas nekad nav uz ilgu laiku, ja mājā nemitinās svēta dievība. Vienmēr atpakaļ savāksies astrālā un citu plānu radījumi, kas atkal provocēs savas enerģijas vēlamās, un viss atgriezīsies savās sliedēs. Visu uzturēt labāku var divos veidos - vai nu nemitīgi atjaunot ēterisko tīrību ar rituāliem un maģiju, vai mainīt augstākos plānus. Viens prasa darba kvantitāti, otrs - kvalitāti.
Svarīgi ir iztīrīt vietu, kaut uz brīdi, ja notiek maģiskas darbības. Ir vērts satīrīt visu šmuci, ja tiek ietekmēta realitāte. Uz to brīdi labāk panākt "tempļa efektu" pat tad, ja cilvēks zina, ka tas būs uz ļoti īsu brīdi, jo tūliņ prātā nāks sliktas domas un sāksies negatīvas emocijas. Tomēr ir pilnīgi droši, ka šīs emocijas un domas būs tajā brīdī vieglāk kontrolēt un tās nāks lēni un sākumā negribīgi, kā kāpjot sērskābes kolbā, jo pirmie nācēji dabū ļoti nepiemērotus apstākļus.
Kas tad ir tieši mājas gars? Tas ir augstākā, ļoti individuālā un ar mentālo plānu robežojošā līmeņa astrālais gars, kam saknes nāk dabas pasaulē, tāpat kā mums, bet viņš ir civilizējies tāpat kā cilvēks un atgādina pieradinātu dzīvnieku, tikai nesakiet to viņam, kas ir pats atnācis līdzi un pieradinājies. Tiesa, viņš nav dzīvnieks, bet ir cilvēkam samērā līdzīga būtne ar visai cilvēcīgu raksturu, domām un emocijām. Šis ir ļoti specifisks gars, kas dzīvo dziļā simbiozē ar cilvēkiem. Tādu specifisku garu ir daudz, bet lielākā daļa no viņiem uz mums neattiecas, tāpēc mēs neko daudz par viņiem nezinām. Mājas gars uzskata, ka mājas pieder viņam, cilvēki tur tikai dzīvo, un viņam nav iebildumu. Mājas gars tieši meklē cilvēkus, jo, tāpat kā visi astrālie gari, kas saistās ar cilvēkiem, ēd to emocijas. Mājas gars ir vissvarīgākais gars cilvēku mājās, jo viņš nosaka toni, cīnās un piesaista citus sev līdzīgus garus. Jo laimīgāks, apmierinātāks mājas gars, jo vairāk viņš ņem vērā cilvēku intereses. Mājas gars nevar būt izteikti ļauns. Tur, kur dzīvo ļoti ļauni cilvēki, mājas gars neiet. Tur mājo tikai visādi mošķi, jo nav, kas apsaimniekotu teritoriju.
Tieši tāpēc Mājas gars ir vissvarīgākais, jo viņš kontrolē durvis, pa kurām nāk un iet citi gari. Ir vāji un neaktīvi mājas gari, kas īpaši ar to nenoņemas, ir spēcīgi gari, un, ja jums ir spēcīgs gars, tad ļoti nepieciešams, lai viņš strādātu jūsu interesēs nevis domātu tikai par sevi. Vislabāk ir strādāt komandā :)
Tā apmēram par gariem :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On May 20th, 2015, 02:40 pm, [info]lara commented:
Ļoti interesanti.
[User Picture]
On May 20th, 2015, 02:42 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Paldies :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry