teiksma_ragana


Facebook diskusijas izraisīts komentārs

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Varu pavisam īsumā paskaidrot savu viedokli, kāpēc par Dievu ir dažādi viedokļi. Ļoti reti kur atšķiras viedoklis par to, ka Dievs radīja pasauli. Dievs ir Radītājs. Tāpat ļoti reti kur ir tā, ka Dievs kaut kādā veidā nevadītu pasaules attīstību un nebūtu visuredzošs. Tās liekas ir trīs Dieva ļoti noteiktas īpašības. Protams, ka ir reliģijas, kur kaut kas ir citādāk, bet kopumā tās ir ļoti skaidras.
Tagad mums ir jāpieņem, ka pastāv dvēsele, kas kaut kāda iemesla dēļ nāk iemiesoties ķermenī. Lielākoties tie, kas tic Dievam, tic arī tam - pēcnāves dzīvei. Tātad pieņemam, ka pastāv nemirstīga dvēsele, kas pārdzīvo nāvi. Citādāk mums nav jēgas te spēlēties.
Tātad, kāpēc Dievs tomēr ļoti atšķiras un prasa dažādas lietas no cilvēka?
Pirmām kārtām - kāpēc visiem visur vienmēr pastāv viedoklis, ka visas dvēseles ir vienādas un iet vienu ceļu? Kurš jums to pateica? Kāpēc ir tik strikts viedoklis? Ja nu taisnība ir gan kristietim, ka ir tikai viena dzīve, gan hinduistam, kas saka, ka vairākas? Ja nu viss atkarīgs no tā, kādu ceļu dvēsele izvēlas? Vai varbūt, ka viņas jau piedzimst konkrētā ceļā - ar nolemtību būt kristietēm vai hinduistēm? Varbūt ir dažas, kas svārstās, tās piedzimst rietumos, kur var izvēlēties. Varbūt, ka dvēseles cilvēkiem vispār ir nereāli dažādas un darbojas pēc pilnīgi dažādiem likumiem. Kurš teica, ka visas vienādas? Kāds ir tādu dvēseli redzējis?
Tad arī var būt tā, ka Dievs rāda savu seju katram citu, tādu, kā vajag konkrētajai dvēselei. Kristiešiem pagriež vienu, hinduistiem - citu, ateistiem vispār nepagriež un viņiem tā arī notiek, kā viņi tic - nāve ir beigas.
Varbūt, ka Dievs vēlas katram dot tādu iespēju dabūt to, ko viņš grib. Ja tu gribi izbeigties pēc šīs dzīves - lūdzu, esi ateists un materiālists. Gribi, lai Dievs tev iedala, kā viņš pats grib - esi agnostiķis vai nekonkrēti ticīgais. Gribi ilgi reinkarnēties - izvēlies hinduismu. Gribi, lai dzīve ir ciešanas - budismu. Gribi, lai Dievs ir ļauns - spirituālo Sātanismu.
Dievs varbūt vienkārši piedāvā katram cilvēkam izvēlēties dzīvi, kādu viņš grib. Vai arī izvēles nav - dvēseles pašas ir nereāli dažādas, tikai samestas dzīvot blakus. Tad nu katrai grupai ir savs Dievs, sava Dieva seja, jo tās nav līdzīgas.
Varbūt, ka dvēseles patiesībā katra sastāv no cita materiāla un nav vispār pielīdzināmas savā starpā. Tā tikai mēs esam iedomājušies, ka tās ir tādas, kā mūsu bioloģiskie ķermeņi - nedaudz atšķirīgas, bet tomēr ļoti līdzīgas.
Tad nu katrai atšķirīgajai dvēselei ir vajadzīgs citāds vadmotīvs - citāds Dievs.
Tā ir mana teorija par to, kāpēc priekšstati par Dievu ir tik dažādi. Kāpēc likumi, kas tiek uzstādīti no Dieva, arī ir atšķirīgi.
Es domāju, ka vai nu dvēseles ir dažādas pašas par sevi, sadalītas grupās, vai arī mums ir dota izvēle - izvēlies, ko tu gribi - kādu Dievu tu gribi, kādu nākotni.
Manā uztverē Dievs ir Viss, Viņa ir Visāda, jebkāda, jebkas, kas ir noticis, ir Viņa, Viņai piemīt visas iespējamās īpašības un Viņa ir laiks un telpa un visas citas dimensijas un esamības plāni. Viņa var būt jebkāda, kādu mēs viņu gribam redzēt.
Lūk, mans izvērstais viedoklis par to, kāpēc Dievs ir dažāds un kāpēc, jā, nav vienas definīcijas.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On May 14th, 2015, 02:42 pm, [info]chrono commented:
Vēl kāda "teorija". Dievus izgudroja cilvēki. Cilvēki ir dažādi. Dievi ir dažādi.

Kāpēc tu savu dievu antropomorficē, saucot to sieviešu dzimtē? Tas taču ir jebkāds, tātad, arī vīrietis un sieviete.

[User Picture]
On May 14th, 2015, 03:38 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Nu ja, tāpēc to var saukt abās dzimtēs pēc izvēles.
[User Picture]
On May 14th, 2015, 03:53 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Un vispār, tavs apgalvojums man kā cilvēkam, kas tic Dievam, skan vienkārši pēc - mana smilšu kaste labāka, tu esi duma, bankš, ar spainīti pa galvu.
Man liekas, ka tev būtu jāpārstāj tādā veidā kasīties, jo tavi "argumenti" kaut kā vienkārši mani neķer, bet, ja tu gribi tikai kasīties, tad labāk meklē citu smilšu kasti.
[User Picture]
On May 14th, 2015, 04:29 pm, [info]chrono replied:
Nezinu kas tev pēc tā skan. Es nekādus argumentus nesniedzu, tikai alternatīvu hipotēzi, faktu un secinājumu. Pat neizteicu savu viedokli par tavu viedokli, ja neskaita mājienu par vārda "teorija" pielietojumu, kas gan vairāk ir salmu vīrs, jo ikdienā jau to var pielietot kā vien sirds iepatīkas. Bet tu jau arī savu dievu izdomā un sakabini no maziem gabaliņiem, kas sakrājušies dzīves pārdomu, sajūtu un mistiskās pieredzes rezultātā. Var skatīties no tās puses, kas tas ir dievs, kas rāda savu seju caur šo salikumu, jo tas vēlas tā darīt vai arī tavai dvēselei šāds skatījums uz to ir vajadzīgs. Bet var būt arī otrādāk, ka tu izvēlies (kaut neapzināti) kādu tu vēlies redzēt savu dievu un dievs ir tikai šo gabaliņu manisfetācija tavā galvā un nekur ārpus. Es tagad nekasos, lai arī tavs jūtīgums to var tā interpretēt.
[User Picture]
On May 14th, 2015, 11:30 pm, [info]teiksma_ragana replied:
"Dievus izgudroja cilvēki" man vienkārši izklausās pēc uzbrauciena no ateista puses. Tādi uzbraucieni nevienam laba nedod.
[User Picture]
On May 15th, 2015, 12:22 pm, [info]chrono replied:
Tā ir cita viedokļa paušana nevis uzbrauciens un to gan būtu vēlams atšķirt.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry