teiksma_ragana


Beidzot normāls raksts par vecāku un vecvecāku atbildību

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
"Ja gribat, lai jūsu bērni brauc ciemos, lieciet starp jums mīļumu, prieku, pozitīvas patīkamas emocijas un jūs nebūsiet vientuļi”.
Perfekts raksts!!! Latvijā vecie cilvēki ir vieni vienīgi burkšķētāji, viņiem nav nekādu interešu, viņi tikai sūdzas, grib visu noteikt, manipulē, viņiem ir vienīgā patiesība pret mūsdienu izlaidīgo dzīvesveidu. Bet parasti vaino tikai bērnus, ka pamet vecos cilvēkus.
Kā lai pie tāda brauc, ja tā ir viena vienīga problēma? Latvijā tiešām cilvēki nemāk novecot un tas ir padomju mantojums. Zemnieciskumu gan es te nepiesauktu. Dainās ir iekodēta milzīga cieņa pret veciem cilvēkiem un ir redzams, ka viņi ir devuši "gudro padomiņu" nevis mūžīgas negācijas.
Man arī būtu gribējies labākas attiecības ar savām vecmāmiņām un citiem radiem, bet paaudžu saskare tiešām Latvijā ir pilnīgi samaitāta.
*
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/192170/profesore-par-attiecibam-ar-berniem-atbildigi-vecaki-vienmer?fb_action_ids=868179099916548&fb_action_types=og.likes
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On April 29th, 2015, 07:09 pm, [info]mafia commented:
Jap, tas man arī liekas ļoti nesakarīgi - ja ir slikta komunikācija/attiecības, tad abās pusēs katram jāmeklē iemesls, bet parasti tikai "bērni vainīgi" un bērniem pienākums paklausīgi visus pārmetumus pieņemt un vienmēr justies vainīgiem. Un sākot paskaidrot to lietu, ka vajag arī uz sevi paskatīties, tad nāk ārā tādi personiskie uzbraucieni, ka beigu beigās tīri cilvēciski vairs negribas baigi komunicēt - un nevis tāpēc, ka kāds ir vecs, bet tāpēc, ka apnīk būt par grēkāzi.
[User Picture]
On April 29th, 2015, 09:39 pm, [info]teiksma_ragana replied:
Jā, nez kā gan vecums ir attaisnojums riebeklībai un manipulācijai. Mēs visi būsim veci (kas nenosprāgs pa ceļam, bet var cerēt), visi esam bijuši jauni, nevienam nav iedalīts dzīvot vecam ilgāk kā citiem, bet daži uzskata, ka vecums viņus padara par imperatoriem.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry