Arlekīns - goth [entries|archive|friends|userinfo]
tapman

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

goth [Oct. 26th, 2008|04:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |fakins]
[music |Pissin Razorbladez by Angerfist]

ok, kids, today papa tapman is going to rant. rant about something called "goths".






Tātad... Kas tie īsti ir? Katram noteikti ir savas domas, bet te nu būs top piecinieks:
1. fucking idiots


2. whores/alt models


3. something beautiful


4. satanists


5. bunch-o-weird kids


Tas ieskatam. Skarbi, bet tāda ir vidējā statistika. Kāpēc? tāpēc ka vide, kurā uzturies ir jāuzkopj nevis jāpiedirš :)

Enīvei... es domāju, ka jums ir skaidrs, ja ne, tad drīz taps. Gribējās šo to uzrakstīt pēc pāris Ankh.id.lv palasītiem tematiem.
Jāsaka, ka esmu bijis visā tajā gotu padarīšanā iesaistīts visai tieši kādus pāris gadus atpakaļ (tas, tā, lai neseko "tu taču nekā nesaproti šaurpieres idiot" teikumi - been there, seen a lot, got back alive) un, palasot Ankh.id.lv notiekošo gribās sev izbakstīt acis ar platmasas dakšiņām un iekrist seklā sālsūdenī, lai aizmirstu par cilvēku sasodīto stulbumu.

Esmu pārāk bieži dzirdējis teikumus "es ģērbjos melnā, klausos *insert goth/metal band here* un mani neviens nesaprot/mani visi ienīst" un tml. Nu, lūk jaunieši, šeit jums es atklāšu kādu nevienam no jums nezināmu patiesību (vismaz Latvijā noteikti): "Nedari citiem to, ko negribi, lai citi dara tev". Ja jūs uzskatāt, ka jūsu vizuālā un šķietami arī iekšējā atšķirība jums dod tiesības nomelnot citus un gaidīt, ka jūs glāstīs pa spalvai, tad man jums ir jaunums - tā nav!


No way!


Well, WAY! Yippie-yay-yey..


Tik koncentrētu nodiršanu es neesmu lasījis pat nodiršamajos forumos! Latviešu alternatīvais novirziens varētu uzstādīt jaunu rekordu. Ja man agrāk šķitis (man laikam paveicies ar draugiem), ka alternatīvie ir viscilvēciskākie, visjūtīgākie un interesantākie cilvēki, tad tagad mani uzskati ir pavērsi pret mani pašu. Vai tiešām esmu dzīvojis tādā ziepju burbulī, ka neko tādu neesmu pamanījis? Kas noticis ar šo pasauli? Vai tiešām viss, ko izejot ielās mēs redzēsim un dzirdēsim būs FUCK YOU (pat ne latviski!) uz sienām un cilvēku mutēs? Vai tolerance un pats raksturīgākais latviešiem - ignorance ir pazuduši bez pēdām?


It kā jau loģiski... Ja vārties sūdos, tad tev nav grūti un tev pat gribās pasmieties par tiem, kas vārtās tev blakus. BET! Ir cilvēki, kas strādā un nodarbojas ar to, lai tiktu ārā no sūdiem un pat, lai nodirsējiem būtu labi, lai viņus izvilktu no sūdiem, bet nodirsēji nodirš arī tos! What The Fuck?! Tas ir kā kost rokā kas tevi baro! Kur tur loģika? Es tiešām patiesi līdz sirds dziļumiem to nesaprotu.


Piemēram (nav no dzīves), pasākumu rīkošana. Ir cilvēki, kas cenšas popularizēt alt pasākumus, peras meklējot sponsorus vai pat vēl ļaunāk - maksā no savas kabatas, tad meklē cilvēkus, kas uzstāsies, noorganizē vietu, kur visu rīkot, noreklamē visur etc. Atrodas idiņi, kas nebūs pat atnākuši uz pasākumu, bet pēc tā nodirsīs VISU - pasākums bija pārāk "mainstream"/ low budget; mūziķi, kas uzstājās - pārāk sūdīgi/sūdīgi spēlēja/sūdīgi izskatījās/ne tā uz mani paskatījās; vieta bija par mazu/gaišu/netīru/tīru/etc, neredzēju reklāmu, viss vispār notika laikā, kad ES netieku etc... *nopūšas* ziniet, ko?


























Ja tev pašam patīk vārtīties sūdos - ok, man nav iebildumu pret to, bet bāzt sprunguļus cita riteņos - pret to man ir smagi iebildumi. Es saprotu - highten your standarts and shit, bet common - tu zini, ka šeit mēs visi esam iesācēji. Labāk palīdzēt ar ieteikumiem un uzmundrināt nākošreiz rīkoties pareizāk, labāk, vai ideālajā gadījumā - sniegt savu palīdzību. Ir viegli sēdēt uz savas bālās pakaļas un spriedelēt kā būtu labāk, bet varbūt kādreiz būtu labi kaut ko pašam izdarīt? Nav brīnums, ka šeit tik maz notiek - neviens jau neies lauvu priekšā pusdienu laikā brīvprātīgi.





Tātad, lūdzu līdzcilvēkus priecāties un palīdzēt mūsu valsti pataisīt no k-kāda cauruma uz 50-zvaigznīgu Hilton viesnīcu.

ps. ja kāds man k-ko dirsīs par gramatikas/interpunkcijas/stila kļūdām - I'll ass-rape it personally with a shitty broomstick and feed it to my spiders. Have a nice day.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:October 26th, 2008 - 09:24 pm
(Link)
hehe.. tiešām izskatās, ka nervu parāva pamatīgi. :) Bet vsp piekrītu.
[User Picture]
From:[info]tapman
Date:October 26th, 2008 - 09:32 pm
(Link)
T is pissed to the core. I'm very sorry.
[User Picture]
From:[info]disfigurator
Date:October 27th, 2008 - 11:00 am
(Link)
Nesapratu:
Kas īsti nepatīk?
Vai tas tiek attiecināts uz visu subkultūru?

Bet, ja tas ir vienkāršs rantiņš, tad jau nav tur ko saprast : P
[User Picture]
From:[info]disfigurator
Date:October 27th, 2008 - 11:03 am
(Link)
Un Gorgoroth pielikšana pie gotiem ir vienkāršs trulums un idiotisms, ja vien tas akts nav domāts kā alegorija vai sarkasms.

Black Metal ir ĻOTI-fucking-tālu no gotikas.

Tolerance - tā realitātē ir tikai uz papīra. Realitāte: visi nodirš visus - bez izņēmuma. Atšķiras tikai veidi un dirsiena masas.
[User Picture]
From:[info]tapman
Date:October 28th, 2008 - 03:33 am
(Link)
Viss, kas nāk no manu pirkstu galiem pārsvarā ir sarkasms.. Es tajā ik dienas mazgājos.
Gorgototh - tīri vizuālajam priekšstatam, bet viņiem, cik zinu ir zinādas references uz manis pieminētajiem sātanistiem.
Nez kāpēc neviens neraud par to, ka gotu meitenes 2. punktā pieminēju kā maukas :/ Paradokss.
[User Picture]
From:[info]disfigurator
Date:October 28th, 2008 - 11:00 am
(Link)
Tāpēc, ka jebkura meitene, neatkarīgi no piederības kādai subkultūrai, var būt par mauku pēc brīvas izvēles.

Bet Gorgoroth nostāja ir skaidri zināma un viņu pieķekšēšana pie gotiem, kuriem ar Metal visbiežāk nav nekāda sakara, kur nu vēl ar Black Metal, ir smieklīga un galīgi nevietā :)

Bet jā - tas, ka saplēš Tavu kāršu namiņu liecina par to, ka Tu esi vīlies sevī, savos priekšstatos par šo subkultūru, nevis subkultūrā kā tādā. Jo gotus tāpat kā citas subkultūras veido atsevišķi, bet līdzīgi domājoši cilvēki. Bet ikkatram cilvēkam patīk dirsties un nodirst, kā jau minēju. Līdz ar to, nekā BAIGA nav iekš tā, ka goti nodirš citus - tas ir dabiski.

Vienīgi pretīgi tas ir tādā ziņā, ja šie cilvēki iepriekš sludina, ka tā nedara, bet sludinātajam pretrunā ir reālie darbi. Šāda divkosība pēc definīcijas ir pretīga, neatkarīgi no tā, kurš to piekopj.
[User Picture]
From:[info]tapman
Date:October 28th, 2008 - 08:08 pm
(Link)
Tekstā minēju sātanistus. Viņi bija pirmie, kas ienāca prātā. Nevienā vietā nenoliku kā faktu, ka viņi ir goti.

Kāršu namiņa būvē neesmu vainīgs es, bet gan attiecīgie laiki un situācijas, kurās es ar šo kultūru esmu ticis iepazīstināts.

I second the last sentence.
[User Picture]
From:[info]tapman
Date:October 28th, 2008 - 03:29 am
(Link)
Uz visiem, kas dirš neatkarīgi no subkultūras. Goti vnk sašķaida driskās visu manu iluzoro kāršu namiņu.
[User Picture]
From:[info]masquerader
Date:October 31st, 2008 - 04:34 am
(Link)
weird raksts, beib 0_0
[User Picture]
From:[info]tapman
Date:November 1st, 2008 - 03:44 pm
(Link)
It's just a pissy one..