Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 8th, 2008|08:50 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dodas Daukšte logos skatīties svīterus. Nedod mirkli miegam, tas dailei. Ļaunojas uz rusofobu, kura garšīgās pusdienas iztek upē. Bojā gājušo ievīstītie tīteņi man atgādina Gorbačova runu. Peldējies rumā, ar dālderiem aplīmējies. No Bizantijas līdz Rīgai. Logā iespīdējušais nelaipnais kalps. Pētersīli Pītagoru amorālo muļķi. Duras dibenā, lauza rokas, meklē kadiljaka atslēgas. Muskuļos sažņaugtas nometnes ampulas. Kartāgas mineta garākais gadījums. Mudīgos ruminiscences apvāršņos. Ledenes maksā par svina kalniem. Šķeļ viļņus un atdodas Maskavas kabīnēs. Kaprāļa spiritisms. Maksās tas, kuram duras sirdī. Kopsummā mēs par partijas cigaretēm nopirkām lopu. Viseriona mauzolejs. Es biju sakravāts ar dubultu spēku un nejaudāju noparkot savas iegribas. Niekalbīgi gaidīt baudas ar trijstūrveida medaļu uz pleca. Pie manām kājām vienmēr logos sadevies muskats. Nevērīgi vaimanā, vaicā, vai man nevajadzētu pakasīt muguru, rokas, pievērt durvis, pārcirst burvi.

Pēc smēķēšanas klases es nonācu Podagras kalnā, kura lielie sārtie vaigi manus matus padarīja kailus, un es tiku ievēlēts tā valdē, kura uz maniem jautājumiem ņaudēja. Stipra klepus lēkme mantas apgaro. Konglomerātā mēs bijām sasieti un kāvāmies par bērniem. Mošejas pilnas ar lavu. Mazos ūdeņos un nelgās bļaustās noalgots znots. Klaigā baudas raudulīgais nopelns. Klepus zāļu Mirdzas tante. Ar bļauriem pa priekšu un atpakaļ transā. Nopelniem iekonservētos laukos. Marcipāna tirānija. Maksā man graudā, lai redzu šo rudeni, kas mani dzen kaunā. Visu piedodošā naudas kāre. Meklēt sivēna spilvenu mežā. Mani izkaisa pret galvas mazināšanas mēģinājumiem un pārnes uz kvdrātiekavām. Ženovjeva maisa lugas kopā. Maksas tualetes maisa dzīvot šajā apvidū, tāpēc es glāstu šo garozas niansi. Ar kapelānu uz pusēm. Malkoju smaragda rubīnus. Par preses centra papīra presi visvairāk ir dzirdēts no diktātiem. Maize mani apdzirdī un skandina lievenī iesieta. Špiļku nost no Platona trauslajiem pleciem! Par manu nopelnu to nenosauksi. Bet aizkapa virtuves mudīgi lako stikla atribūtiku. No kārtējā vezuma pāri paliek tikai lietus. Gribētu kāpostgalvu ar pienu.

Gazmānovs ierosināja desiņas un apņēmās sagādāt siestu. Nosvērtos bērnudārzos es atlieku nomazgāt svētību par malku saldas kafijas. Mocarella labi ganās mazās linoleja skavās. Būsi ar lūsi nomiris ložā. Nomainījis dzimumu Skalbes kunga dzīvoklī. Lazdu riekstu iekšas. Mutes putu gravīras. Baletristikas Mozus sezams. Es varētu būt noguris vārdiski. Maksas tubzenē uz sārta rododendra sezams papletis kājas. Lūdzu, zemenes un dzīvokli. Atplestu pāksti nekontrolētos smieklos un rabarbermaizes skočā. Ar kurtizāni pie sāniem mēs izskatāmies rāmi. Lai neizliktos par sliktākiem amorāliem. Nokrišņu daudzums ar pātagu un bārdu. Rokas gļukā apmazgājis. Godam labu svētu rītu. Siles ventilācijas šahtas. Apgaismo dālderi par bravūru un pubertāti. Grabažu nomierināto  liste. Skvotošanas mauzoleji. Iekārienu sievas garderobē mostas. Monarhi un zaļbikši manas kešatmiņas diloņi. Kapračiem nosvīdušos arbūzos. Ar skropstu tušu nometnes velosipēdā. Laika strādnieki mainās vietām. Ar kāpostgalvas priekšautu nomazgāts citrona svētais grāls. No viena gala pārtieku, no otra maniem sektoriem. Nenotrauš gaismas skabargas. Nomainīt skaņu dziļos almanahos. Atpaliek no kabatas līdz dzijas mērcēšanai. Pārtiek no kobalta un dzeltenas arteriālās sulas.
link