Tadeusz Cysewski - [entries|archive|friends|userinfo]
Tadeusz Cysewski

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 4th, 2008|06:51 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Godbijība kā klaustrofobija metas manos apkampienos. Manī vien jau cik laimesti ir sakrāti. Kāro zobu marionetes. Laukstrādnieka precizitāte. Labestības garzobji. Laimes liesmainajiem manekeniem. Lapsenes stervantesas. Ierakumos kapitālisti var iztikt bez zelta. Aizkulises mandatori klejo luksoforu lietū. Pāridarītāju skatuve. Mansardā iesprostota kabatas baterija. Atomisms mazās devās. Gabriela Vespuči. Nevienlīdzības krūtežā. Sodrēju pelējumos. Kalibra žogos atpestītais majors aizgrābts par pretimnākšanu. Slābani iekonservēts un nevietā salabots. Ar klaburčūsku pa ģīmi. Patoss ar cementa līmi. Kā zarnas smaržo, kā zvaigznes smird.

Drosme atnāk nomodā. Galvas dīķis labi kalpo svara kausos. Bet es tikai gaidu mazos puduros Skalbes pasakas lemurgos. Minhauzena safabricētajā galvu nospiedošajā vairākumā. Austeres sakoriģētas strūklakās. Nopelni, kas pilni ar kabaču antisanitārām lodēm. Lai bakurētainais sienāzis gribētu saprast. Muldēšanas Bavārija. Bolīt sēnes maldugunīs. Bailes pārņem sodrējiem bagātos. Balzaka izmēra cigaretes. Noņemam cepures pret rītu. Nesamais kvadrāts ap acīm nolakstots. Guoša krāsas nozibēja logos. Verandas trīcošā ciklopa menstruācija. Labu vēlošie gribas teroristi. Mazliet nopietnāk nekā svabads gars. Grib salīkt pār mušmiru graudiem. Kabacis par cigarešu kilogramu dursta maizi. Viss izskatās pakārtots.

Gobziņš kā tēvišķs sargs, manās panckās labu vēlēdams, laimdotu uztaisa un meklē klaburčūskas, ar ko spēlēties, un bagātīgi apbižo. Brilles ārā no mājām. Maina veļu vēdināmā dēlī un karājas ar gaisā kājām. Baidīt bērnus, kas pilni pacietības. Nāves eņģelis mani moka ar slotu un grebeni. Brezenta gaismekļi. Siluetu imitatori. Ar gaišu prātu nonāk labākos laukos. Piedraugoju semuškas katru pa vienai. Gaišā prātā demolē amuletu. Zebiekstes konstantais apoloģisms. Manas zilbes gaida skoča kungu. Klejo prātā, lai to visu neatdotu. Ar zarīna gāzi pa pieputinātu lokomatīves baseinu. Manos kātos laikrādis izbēgtu no sklerozes. Kabacis ar kārtības sarga munīciju mani labi no tā atrunā. Sit pa seju graudos noslīcis vārstulis. Nelokāmos busiņos sakarināts. Nelietojamā veļā grauj pilsētu. Viena daļa metodistu baznīcas pieceļas kājās. Tavos apcirkņos mana alumīnija karote piestāvēja bronzas statujai, kas pielieta ar omleti. Pilns ar arbūza mizu un sēklu.
link